Inbrekers halen speeltuin Charlois overhoop en stelen opbrengst coll..


Inbrekers halen speeltuin Charlois overhoop en stelen opbrengst collectebus zieke Fady

Laatste update:
14-07-2015 | 16:23

Rotterdam - Inbrekers hebben de kantine van speeltuinvereniging Jeugdveld in Charlois volledig overhoop gehaald. Ook hebben zij diverse spullen meegenomen, waaronder de inhoud van een collectebus voor een ziek kind.

Toen de beheerder dinsdagochtend de speeltuin wilde openen en het gebouw binnen kwam, trof hij de ravage aan. Hij belde direct de politie. De inbraak heeft plaatsgevonden ergens tussen zaterdagavond en dinsdagochtend. De speeltuin is op zondag en maandag gesloten.

De inbrekers hebben de keuken overhoop gehaald. De keukenkastjes zijn leeg getrokken, zakken snoep zijn open getrokken en over de vloer gegooid en speelgoedcontainers zijn omgegooid. De inbreker(s) zijn er vandoor gegaan met onder andere een koffiezetapparaat, een televisie en de opbrengst van
een collectebus.

Deze collectebus stond er ten bate van de zieke Fady. Eerder deze maand werden al collectebussen gestolen waarvan de opbrengst bestemd was voor de zieke Fady. Daarvoor is een 29-jarige Rotterdammer aangehouden. Deze verdachte is voorgeleid en zit nog in bewaring.

De politie is een onderzoek gestart naar de inbraak. Daarvoor is vandaag buurtonderzoek gedaan in de hoop dat omwonenden iets gezien of gehoord hebben. Ook wordt sporenonderzoek gedaan in de speeltuin.



Heeft u iets gezien of gehoord of heeft u informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek, dan vragen wij u te bellen met 0900-8844. Als u liever anoniem wilt blijven, kunt u bellen met M. via 0800-7000.