Diamanten bruiloft echtpaar Rodenburg


Foto burgemeester met diamanten echtpaar Rodenburg.

De heer en mevrouw Rodenburg met de burgemeester in hun achtertuin (foto: gemeente Uitgeest).

dinsdag, 14 juli 2015 Burgemeester Verkleij op bezoek

Het echtpaar Rodenburg-Admiraal vierde op donderdag 2 juli 2015 zijn zestigste trouwdag. Burgemeester Wendy Verkleij verraste de diamanten bruid en bruidegom en een deel van hun familie thuis aan de Prinses Irenelaan met een feestboeket.
De geboren en getogen Uitgeesters N. Rodenburg (91) en M.M. Rodenburg-Admiraal (85) vertellen nog enthousiast over hun trouwdag , die na gemeentehuis en kerk in de stal van de ouderlijke boerderij werd voortgezet. Zoals dat begin jaren vijftig nog heel gewoon was.
De crisisjaren dertig hadden ook Uitgeest niet onberoerd gelaten en het werd er niet beter op met de naderende oorlog en de mobilisatie. De oudste broer van de bruidegom moest in dienst en dat was een forse tegenslag voor het transportbedrijf van vader Rodenburg. Naast de paard-en-wagen
lijndienst op Haarlem en de autodienst op Amsterdam werd er thuis ook nog geboerd, dus alle handen waren nodig.
In de oorlog werkte de jonge heer Rodenburg drie jaar gedwongen in een vliegtuigfabriek nabij Frankfurt a/d Oder voordat hij door de Russen werd bevrijd. In plaats van een transport via Odessa en Engeland besloot hij terug naar Uitgeest te gaan lopen. In Maastricht stapte hij op de trein om
met enige moeite (het nog niet bevrijde) Uitgeest te bereiken.
Tot zijn trouwen werkte hij weer in het bedrijf van zijn vader. Na een paar jaar ploegendienst bij de HMS stapte hij over naar meubelbedrijf Stoutenbeek, waar hij tot zijn pensionering bleef.
De heer en mevrouw Rodenburg kregen drie zoons en vier dochters. Ze woonden 47 jaar lang in een huis met grote tuinderij aan de Kleis, tot ze dertien jaar terug naar het centrum verkasten. Met zestien kleinkinderen en drie achterkleinkinderen (vierde op komst) hebben ze een rijk gevuld leven.
Over de hele wereld hebben ze gereisd en familie bezocht.
Mevrouw Rodenburg is wekelijks nog actief in een koor, `doet alles nog zelf' en mag graag fietsen. Dat geldt ook voor haar man, die verder graag een kaartje legt, een handje helpt op de boerderij en alle klusjes in en om het huis doet.
De diamanten bruiloft is met alle aanhang gevierd in een groot Uitgeester partycentrum.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------