Uitbreiden parkeerplaatsen sportpark Bijleveld Harmelen


Geschreven op: 14-07-2015 Gewijzigd op : 14-07-2015

foto bij artikel.jpg

Door het groeiend aantal gebruikers van het sportpark Bijleveld is de bestaande parkeerruimte onvoldoende. Het komt vaak voor dat niet alleen de parkeerplaats, maar ook de toegangsweg (Sportlaan) naar het sportpark vol staat met geparkeerde auto's.

Dit leidt soms tot gevaarlijke situaties. Daarom gaat de gemeente de huidige parkeerplaats herinrichten en uitbreiden met 48 parkeerplaatsen. Dit komt de verkeersveiligheid van alle gebruikers van het sportpark ten goede.

De twee bestaande kleinere parkeerplaatsen worden omgevormd tot een grote parkeervoorziening (met 175 parkeerplaatsen). De tussengelegen groenstrookjes met bomen worden verwijderd, er komen nieuwe bomen op een andere plek terug op het sportpark. De nieuwe parkeerplaats krijgt een
asfaltverharding.

De werkzaamheden starten deze week en duren ongeveer drie weken. Zodat de uitgebreide parkeerplaats voor aanvang van het nieuwe sportseizoen klaar is. Tijdens de werkzaamheden is het terrein beperkt toegankelijk. Gebruikers van het sportpark zijn hierover geinformeerd.