Voorbereidende werkzaamheden voor verbreding A27/A1

14-07-2015

Gasunie voert op dit moment werkzaamheden uit aan haar leidingennet. Het gaat om het verleggen van een gasleiding met een diameter van 0,3 meter die parallel aan de huidige A1 loopt.

De nieuwe afsluiterlocatie.

Leidingstreng gereed

Deze gasleiding wordt 2 kilometer verlegd. Ook worden twee afsluiterlocaties vervangen dichtbij de aansluiting Bunschoten-Spakenburg van de A1. Op een afsluiterlocatie kunnen gasstromen worden onderbroken of verlegd. Alle werkzaamheden zijn naar verwachting eind september 2015 afgerond.

Wat vooraf ging

Rijkswaterstaat heeft in maart voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd voor de verbreding van de A1 tussen Knooppunt Eemnes en Aansluiting Bunschoten-Spakenburg. Er zijn 25 bomen gekapt aan de zuidzijde van de A1 vlak voor aansluiting Bunschoten (rijdend vanaf knooppunt Eemnes richting knooppunt Hoevelaken).

Dit was nodig om in de periode van april tot en met eind september gasleidingen te kunnen verleggen. De bomen die zijn gekapt worden gecompenseerd. Dit zal plaatsvinden in het gebied rond de A27 en A1.

Lees meer over de verbreding van de A27/A1 op de projectpagin A27/A1: aanpassing aansluiting Utrecht-Noord - knooppunt Eemnes - aansluiting Bunschoten-Spakenburg.