Omlegging A9 Badhoevedorp: werkzaamheden juli en augustus

14-07-2015

Iedere maand geeft Rijkswaterstaat een overzicht van de werkzaamheden aan de omlegging van de A9 bij Badhoevedorp. Hieronder een overzicht van de belangrijkste werkzaamheden in de zomerperiode van juli en augustus.

Artist impression van de toekomstige situatie.

Artist impression Sloterweg-viaduct - landhoofden ondersteunen vanaf de grondlichamen het wegdek aan beide kanten van het viaduct.

Sloterweg-viaduct

In juli stort aannemer Combinatie BadhoeverBogen (CBB) het beton voor de landhoofden van het Sloterweg-viaduct. De landhoofden vormen de overgangen van het grondlichaam naar het viaduct en verzorgen de ondersteuning van de liggers. Als de landhoofden gestort zijn verwijdert CBB eind juli de bekisting.

Onderdoorgang Schipholweg

Inmiddels is de vloer van de onderdoorgang gestort (foto) en bouwt CBB in juli de pompkelder. Deze pompkelder zorgt ervoor dat de toekomstige onderdoorgang niet onder (regen)water komt te staan. In de tweede helft van juli worden de zijwanden van de onderdoorgang gebouwd.

Verbindingsboog open

Vanaf 18 juli kunnen weggebruikers op definitief nieuw wegdek rijden, want dan gaat de verlegde verbinding vanaf de A4 (vanuit Schiphol / Den Haag) richting de tijdelijke boog naar de A9 (richting Amstelveen) open (foto). Deze boog is verlegd zodat er ruimte vrij komt voor de toekomstige verbinding van de nieuwe A9 (vanuit Haarlem) naar de A4 (richting Amsterdam).

HOV-viaduct

Bij het HOV-viaduct over de A9 bouwt CBB het tweede landhoofd van het viaduct, aan de zijde van Schiphol. Zo is begin juli de wapening en bekisting aangebracht en het beton gestort.

Afsluiting Hoofdweg-Westzijde bij Lijnden

Vanaf 17 augustus is de Hoofdweg-Westzijde bij Lijnden afgesloten en bouwt CBB vanaf deze weg een middensteunpunt in de berm van de Hoofdvaart. Voor de fundering van dit steunpunt maakt de aannemer gebruik van stalen buispalen, die de grond in worden getrild en vervolgens worden volgestort met beton.

Omwonenden ontvangen binnenkort een bewonersbrief. Meer informatie over de afsluiting van de Hoofdweg-Westzijde (tussen het huidige viaduct van de A9 en huisnummer 113) en de omleiding via de Hoofdweg-Oostzijde volgt begin augustus op onze pagina A9: omlegging bij Badhoevedorp.