Overdracht sleutel Elfstedenhal


Sleuteloverdracht IJshal

Foto: links Heerke Osinga (bouwcombinatie), rechts directeur Elfstedenhal Johan van der Kooi

Op donderdag 16 juli vlak voor de bouwvak heeft de formele overdracht plaatsgevonden door het overdragen van de sleutels van de ijshal door de heer Heerke Osinga van de Bouwcombinatie aan de gebruiker, Johan van der Kooi, directeur van de Elfstedenhal.

Verhuisd naar nieuwe hal

De gebruiker is onlangs verhuisd van de oude hal naar de nieuwe hal. Daarmee heeft de Elfstedenhal nu formeel een bewoner. De aannemer van het terrein zal de komende periode benutten om de inrichting van het terrein af te ronden.

Hoogste punt

Op 3 maart is het bereiken van het hoogste punt van de Elfstedenhal gevierd, en is er door de aannemerscombinatie hard gewerkt aan de afronding van het complex. Na het wind- en waterdicht maken van gevels en daken begint de afbouw. Installaties zijn aangelegd, binnenwanden geplaatst, plafond
en vloerafwerking aangebracht en de vaste inrichting afgerond. In het gebouw zijn diverse interieur elementen aangebracht die zeer passend zijn voor een IJscomplex die de naam `Elfstedenhal' draagt.

Proefrondjes schaatsen

In de afgelopen periode is de ijs- en klimaatinstallatie van de 400-meter hal en separate hal getest. Hiervoor is een dun laagje ijs (onder tropische omstandigheden) aangebracht, waarbij er als ultieme test een aantal proefrondjes is geschaatst!

Officiele opening

Na het afronden van alle werkzaamheden in het voorjaar van 2016, is de officiele opening gepland. Daarna is de Elfstedenhal geopend voor het publiek.