Uitkomsten onderzoek afvalinzameling


Afvalbeleid krijgt een 7,2

De gemeente heeft de bewoners in april gevraagd naar hun tevredenheid over het afvalbeleid. Met een 7.2 is de tevredenheid terug op het niveau van 2012.







Vanaf januari 2013 is de inzameling van huishoudelijk afval in Doesburg gewijzigd. De duobak verdween en de huidige driewekelijkse inzameling startte met achtereenvolgend restafval, gft-afval en kunststof verpakkingsafval.



De bewoners hebben moeten wennen aan de nieuwe manier van inzamelen. Bij de enquete in september 2013 werd de nieuwe inzameling nog gewaardeerd met een 6.3. Na een periode van gewenning nam de tevredenheid over de inzameling toe. Dit werd bevorderd omdat vanaf dit jaar de drankenkartons en
metalen verpakkingen in de container voor kunststof verpakkingsafval kunnen worden gedaan. De hoeveelheid restafval kan daardoor nog verder afnemen.

Wethouder Jansen is tevreden met de waardering van de bewoners: "Met de huidige inzameling kan de hoeveelheid restafval verder afnemen en kunnen we de kosten beheersbaar houden."



Opvallend in het onderzoek is dat de bewoners die gebruik maken van een ondergrondse container voor restafval hier tevredener over zijn dan bewoners die gebruik maken van een minicontainer voor restafval. Terwijl zij een extra inspanning moeten leveren om hun afval weg te brengen.



De resultaten van het onderzoek.