Nederland als circulaire hotspot begint op Schiphol


17 juli 2015

Nederland als circulaire hotspot begint op Schiphol

25 bedrijven en organisaties hebben het startschot gegeven voor de missie om Nederland als circulaire hotspot te positioneren tijdens het Europese voorzitterschap in 2016.

In aanwezigheid van Prins Carlos de Bourbon de Parme, initiatiefnemer van Nederland Circulaire Hotspot, tekenden 25 vooraanstaande bedrijven en organisaties voor hun ambassadeurschap.

Ambassadeurs
De ambassadeurs zijn: Accenture, Akzo Nobel, Allen&Overy, BlackBear Carbon, Corporate Facility Partners, Delta Development Group, Deltares, Desko, DSM, Friesland Campina, Gemeente Amsterdam, Inashco, Interface, KPMG, PGGM, Philips, Powered by Meaning, Rabobank, Rockwool, Royal Haskoning DHV,
Schiphol, Siemens, Unie van Waterschappen, Van Gansewinkel en Xindao.

Kennis en ervaring
Deze ambassadeurs willen dat Nederland in 2016 de plek is met de meest relevante kennis en ervaring op het gebied van circulair ondernemen. Die kennis wordt in Nederland nu al volop ingezet en toegepast door Nederlandse multinationals, het MKB en de overheid.

Geen woorden, maar daden
Delta Development Group, Schiphol Group en de Gemeente Haarlemmermeer voegden de daad bij het woord en tekenden een overeenkomst. Zij werken samen aan de ontwikkeling van het circulaire deelgebied van Schiphol Trade Park: The Valley.

Visie
Prins Carlos zal de komende maanden samen met Circle Economy en een kernteam van partners zoals de SER, Nyenrode en FrieslandCampina diverse ronde tafel gesprekken en interviews organiseren om tot een breed gedragen visie te komen, als basis voor het Nederlands voorzitterschapsjaar van de EU.