UWV en gemeente openen kantoor Spoorzone


16 juli 2015
[IMG]

UWV en de gemeente openden 16 juli het gezamenlijke kantoorgebouw aan de Burgemeester Brokxlaan. Het moet de plek worden voor iedereen die op zoek is naar werk.

Burgemeester Peter Noordanus opende het pand samen met Bruno Bruins, voorzitter van de Raad van Bestuur van UWV. Dit gebeurde in aanwezigheid van bestuurders en medewerkers van regiogemeenten, sociale werkbedrijven, re-integratiebedrijven, verschillende regionale organisaties en medewerkers
van gemeente en UWV. Burgemeester Noordanus sprak over het gebouw als het middelpunt in Tilburg en de regio Midden-Brabant voor iedereen die op zoek is naar werk.

Achtergrond

UWV en de afdeling Werk & Inkomen van de gemeente Tilburg werken al geruime tijd samen. Sinds begin december 2014 zitten ze ook in een gebouw, aan de Burgemeester Brokxlaan 1680. In februari 2015 volgde ook de Sociaal Medische dienst van UWV. UWV is eigenaar van het pand, de gemeente Tilburg
huurt een deel van het gebouw van UWV. Met de nieuwbouw is een eind gekomen aan de versnipperde locaties van de UWV-kantoren.

Samen werken gemeente en UWV aan een missie: zoveel mogelijk mensen aan het werk krijgen. Het ruime en lichte gebouw biedt dagelijks ruimte aan zo'n 500 bezoekers. Zij komen naar het kantoor voor informatie, advies, sollicitatietrainingen, workshops en keuringen.