Love Boat krijgt plek in de Piushaven


17 juli 2015
[IMG]

De Stichting Piushaven Leven Podium heeft 14 juli besloten dat het kunstproject Love Boat 'Led it Be' definitief doorgaat. De boot komt in de Piushaven.

Studio Vollaerszwart gaan verder met de ontwikkeling van de boot. De kunstenaars gaan de boot die nodig is voor het kunstwerk, kopen. Het gaat om een tweedehands Bakdekker uit 1932 die 8 meter lang is. De boot wordt een drijven licht-object in de Piushaven. Op de boot komt een fotografische
print van het Noorderlicht en het vaartuig wordt bekleed met 20.000 led-lampjes. Samen vormen de lampjes een 3D videodisplay dat als een huid om de boot zit. Het is mogelijk om op de 'huid' van de boot projecties te tonen. Studio Vollaerszwart bestaat uit Madje Vollaers en Pascal Zwart.

Aurora Borealis

Het lichtontwerp is geinspireerd op het fenomeen Aurora Borealis, het Noorderlicht. Als het donker wordt, geeft de boot licht. Het is ook mogelijk om de boot in te zetten voor activiteiten in de haven. Bijvoorbeeld voor optredens of bij de intocht van Sinterklaas.

Lichtplan

Met de Love Boat wordt invulling gegeven aan de 2e fase van het lichtplan van 2015. Het doel van de Love Boat is om een blijvend en drijvend kunstwerk in de Piushaven te hebben. Oplevering van de Love Boat is begin maart 2016. De Love Boat blijft in ieder geval 5 jaar in de haven liggen.
Piushaven Levend Podium beheert en exploiteert de boot en zoekt hiervoor goede samenwerkingspartners.

Via dit filmpje op YouTube is een impressie van de boot te zien. Het filmpje is mogelijk gemaakt door Studio Vollaerszwart.