Afsluiting Zevenheuvelenweg voor verkeer voor en tijdens Vierdaagse ..


Deel Zevenheuvelenweg met twee motorrijders

Vanaf zondagavond 19 juli 20.00 uur is de Zevenheuvelenweg alleen nog toegankelijk voor ontheffinghouders vanaf de aansluiting met de Meerwijkselaan. Op deze plek zijn dag en nacht verkeersregelaars aanwezig.

De Zevenheuvelenweg is op geen enkele andere manier te bereiken. Alle aansluitende zijwegen zijn afgesloten met roadblocks ter hoogte van de aansluitingen op de Zevenheuvelenweg. Het gaat om een veiligheidsmaatregel.

Vergunninghouders en campers kunnen van woensdagavond 22 juli 20.00 uur tot donderdagochtend 5.00 uur wel op de Zevenheuvelenweg komen. Op donderdag wandelen de Vierdaagselopers traditiegetrouw over de Zevenheuvelenweg. De provincie Gelderland, gemeente Groesbeek en politie Oost-Nederland
hebben voor deze oplossing gekozen om belangstellenden met een camper toch de kans te geven op donderdag de lopers aan te moedigen. Op andere dagen is kamperen hier niet meer mogelijk. De combinatie van vele campers in de berm en doorgaand verkeer dat maximaal 80 km per uur rijdt, is te
gevaarlijk.

Parkeerverbod

Tot woensdagavond 22 juli 20.00 uur geldt op de Zevenheuvelenweg aan beide kanten een parkeerverbod. De politie zal hierop streng handhaven.