Waarschuwing blauwalgen ingetrokken: kwaliteit zwemwater in orde op ..


Waarschuwing blauwalgen ingetrokken: kwaliteit zwemwater in orde op alle officiele zwemplekken

17 juli 2015

Naar aanleiding van onderzoek heeft het waterschap besloten om per 16 juli 2015 de waarschuwing voor blauwalgen bij de zwemplas Elfenmeer in Herkenbosch (Roerdalen) in te trekken. De waarschuwing was van kracht sinds 10 juli 2015. Inmiddels zijn de informatieborden op de locatie verwijderd.

Kwaliteit Limburs zwemwater in orde

De kwaliteit van het zwemwater op alle officiele zwemplekken waar Waterschap Roer en Overmaas toeziet op veilig zwemmen, is momenteel prima in orde.

Gezond & veilig zwemmen

Het Waterschap Roer en Overmaas controleert gedurende de maanden mei tot en met september geregeld de officiele zwemgelegenheden (hygiene en veiligheid).
Tijdens hete zomers vinden er extra controles plaats. De boodschap luidt: zwem alleen in het Limburgse oppervlaktewater waar het is toegestaan. Ze zijn herkenbaar aan informatieborden.

Zwemwater app en Zwemwater.nl

Op zwemwater.nl staan altijd de meest actuele gegevens van onze officiele zwemlocaties. Ook is er een handig app ("Zwemwater") om te raadplegen. De actualiteit van het zwemwater staat ook vermeld op NOS teletekstpagina 725.

Vuilwaterwacht / Klachten

Voor klachten over gevaarlijke situaties en/of slechte ervaringen met zwemmen kunt u dag en nacht bellen met de Vuilwaterwacht: tel. 0800 0341 (gratis nummer). Ook voor watervervuiling, vissterfte of botulisme (dode vogels en eenden) kunt u op dit nummer terecht.