Man aangehouden na bedreiging agenten met wapen


Man aangehouden na bedreiging agenten met wapen

Laatste update:
17-07-2015 | 13:07

Arnhem - Een 37-jarige Arnhemmer is donderdagnacht in zijn woonplaats door de politie aangehouden nadat hij agenten had bedreigd met een steekwapen. De agenten waren te hulp geroepen bij een conflict waarbij de man ook betrokken was.

Rond middernacht belden de bewoners van een adres in de wijk De Laar de politie vanwege een ruzie. Daar aangekomen werden agenten geconfronteerd met de 37-jarige Arnhemmer. De man had in beide handen schroevendraaiers en dreigde de agenten daarmee te steken. De man kon met behulp van
pepperspray worden ontwapend en overmeesterd. De man zit voorlopig vast. De agenten hebben aangifte gedaan van de bedreiging.

Geen geweld tegen politiemedewerkers

De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet
getolereerd. Dit geldt voor iedereen die bij de politie werkt: agenten, rechercheurs, medewerkers van de meldkamer, baliemedewerkers en medewerkers van ondersteunende afdelingen.
Incidenten waarbij politiemedewerkers agressief of gewelddadig worden behandeld, hebben hoge prioriteit. Er volgt altijd een reactie.

(2015348621)