Delfland maakt Delftse Hout blauwalgvrij


Delfland maakt Delftse Hout blauwalgvrij

Delfland maakt Delftse Hout blauwalgvrij

Na de succesvolle behandeling van de Krabbeplas in Vlaardingen, is nu ook de zwemplas in de Delftse Hout blauwalgvrij dankzij het toedienen van sterk verdunde waterstofperoxide. Vrijdagmiddag 13.00 uur haalt Delfland de afzettingen weg en dan kan er naar hartenlust worden gezwommen!

De zwemplassen in Vlaardingen en de Delftse Hout zijn heerlijke plekken om te recreeren als het mooi weer is. Helaas zijn ze dan ook erg gevoelig voor blauwalg. Een vervelende bacterie die kan zorgen voor huiduitslag, misselijkheid en diarree, waarmee Delfland elk jaar de strijd aanbindt.

Dit jaar gebeurt dit voor het eerst met zeer sterk verdunde waterstofperoxide. Deze methode -die zich eerder bewezen heeft in plassen elders in het land- is veilig voor mens, dier en milieu, alleen de blauwalg heeft er last van.

Na een eerste succes in de Vlaardingse Krabbeplas, was deze week de Delftse Hout aan de beurt. En, ook hier slaat de behandeling goed aan. De blauwalg is verdwenen en Delfland geeft om 13.00 uur de plas vrij.