Nijmegen koopt 25 meter lange regenboogvlag als symbool voor toleran..


17/07/2015
Op Roze Woensdag hangt er een nieuwe, 25 meter lange regenboogvlag aan de Sint Stevenstoren. Wethouder Bert Frings heeft ervoor gezorgd dat Nijmegen nu een eigen vlag heeft. De vlag staat symbool voor de Nijmeegse tolerantie voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders.

Sinds 2002 viert Nijmegen een `roze feestje' tijdens de doortocht van de Vierdaagse in het centrum op woensdag. De vlag hangt woensdag 25 juli aan de westkant van de Sint Stevenstoren, zodat hij goed zichtbaar is voor het Vierdaagselegioen dat Nijmegen binnenkomt. Ook op Coming Out Day (11
oktober) zal de vlag de toren sieren.

Het idee is afkomstig van COC Nijmegen. Zij leenden hiervoor in 2013 en 2014 de vlag van COC Nederland, die tijdens de Gay Pride aan de Amsterdamse Westerkerk hangt. Sinds eind jaren zeventig is de regenboogvlag een internationaal symbool voor homo-emancipatie.

Programma Roze Woensdag
Burgemeester Bruls geeft het startschot voor Roze Woensdag door het aankondigen van het optreden van artiest Ishwana Clarke. Verder maakt hij een foto van de genodigden van de stichting Roze Woensdag op de regenboogtrappen bij De Lindenberg. De foto wordt ingezonden voor Pride Photo Nijmegen.
Voor het complete programma zie www.rozewoensdag.nl
Print deze pagina