Nieuwe eengezinswoningen aan rand van Dalem


17 juli 2015
[IMG]

Er zijn plannen voor de bouw van 380 eengezinswoningen aan de noordkant van de wijk Dalem in Reeshof. De nieuwe eengezinswoningen varieren in grootte van 400 tot 650 m3.

De woningen komen in een gebied dat Stadsrand Dalem-Noord gaat heten. Dit deel van Dalem wordt ontsloten door de Burgemeester Letschertweg, de Dalemdreef, de Reedijkdreef, Renesselaan, Soerendonklaan en de Middeldijkdreef. Het is de bedoeling dat Stadsrand Dalem-Noord in de toekomst bestaat
uit kleine buurtjes met veel groen. Voor de bouw van de woningen sluit de gemeente een overeenkomst met een gebieds- en vastgoedontwikkelaar. De commissie Vestigingsklimaat vergadert op 31 augustus over de overeenkomst tussen de gemeente en de ontwikkelaar en over de eerste opzet van het plan.
Als die akkoord zijn, gaan de ontwikkelaar en de gemeente de plannen verder uitwerken tot een stedenbouwkundig plan. Dit wordt dan aan de omwonenden en andere belanghebbenden gepresenteerd.

Bestemmingsplan

Omdat woningbouw niet past in het huidige bestemmingsplan, is er een bestemmingsplanprocedure nodig. Afhankelijk van de keuze die de koper maakt, worden de woningtypes aangepast. In de plannen die er nu liggen, wordt uitgegaan van 63 procent rijtjeswoningen, 32 procent huizen van het type
twee-onder-een-kap en 5 procent vrijstaande woningen. Er zijn huizen in verschillende prijsklassen: 25 procent is goedkoop, 55 procent zit qua prijs in het midden en 20 procent van de woningen zit in de duurste categorie. Tussen de Burgemeester Letschertweg en de woningen komt een geluidswal.

Meer informatie over het plan op de besluitenlijst van 14 juli (zoekterm: Dalem)