Stolperophaalbrug open voor verkeer


17 juli 2015 - Nieuwsartikel

De nieuwe Stolperophaalbrug in de gemeente Schagen is vanaf 17 juli 2015 open voor het verkeer. Met de openstelling van de brug is het laatste onderdeel van de herinrichting van het knooppunt N248/N249 afgerond.

In de zomer van 2013 is gestart met de werkzaamheden aan de Stolperophaalbrug. De nieuwe brug is gebouwd naast de oude brug (die inmiddels verwijderd is) en sluit aan op de Dijkweg. De nieuwe brug bestaat uit twee rijstroken voor gemotoriseerd verkeer met daarnaast een vrijliggend fietspad en
een voetpad. Hiermee is de nieuwe brug aanzienlijk breder dan zijn voorganger. Behalve auto's en fietsers kan ook zwaar verkeer tot een maximumgewicht van 60 ton van de brug gebruikmaken.

De nieuwe, brede Stolperophaalbrug

De nieuwe, brede Stolperophaalbrug

Herinrichting

De vervanging van de Stolperophaalbrug is een onderdeel van de herinrichting van het knooppunt N248/N249. Het wegennet tussen de Stolperophaalbrug en de Stolperbasculebrug is vernieuwd, waardoor het verkeer beter en veiliger kan doorstromen.

Knooppunt N248/N249 met rechtsboven de Stolperophaalbrug en rechtsonder de Stolperbasculebrug

Knooppunt N248/N249 met rechtsboven de Stolperophaalbrug en rechtsonder de Stolperbasculebrug

Informatie

Weggebruikers en omwonenden met vragen kunnen bellen naar het provinciale Servicepunt Wegen en Vaarwegen 0800 - 0200 600 (gratis) of een e-mail sturen naar infoN248@noord-holland.nl.
Zie voor meer informatie over de herinrichting van het knooppunt N248/N249 www.infoN248.nl.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tweet
Deel