Burgemeester Rob van Gijzel start fondsenwerfactie voor Stella Lux


Publicatiedatum: 17 juli 2015
17 juli 2015 Rob van Gijzel start fondsenwerfactie voor Solar Team TU/e. Actie voor deelname Stella Lux aan de World Solar Challenge.

Burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven heeft vandaag op de TU/e campus in Eindhoven het startschot gegeven van de fondsenwerfactie om deelname van Solar Team Eindhoven aan de World Solar Challenge mogelijk te maken. Dat deed hij door een donatie te doen. De World Solar Challenge is een race
van 3000 kilometer door Australie voor auto's op zonne-energie. Het Eindhovense team bestaat uit 22 studenten van de Technische Universiteit Eindhoven en doet mee met de Stella Lux.

Doneren

De website voor de fondsenwerving is gericht op mensen die sympathiseren met technologie voor de toekomst . De Stella Lux is een gezinswagen die gebruik maakt van zonne-technologie en levert meer energie op dan hij gebruikt. Donateurs kunnen kiezen uit drie bedragen en ontvangen daarvoor een
tegenprestatie: een zonnebril (10 euro), een T-shirt (35 euro), of een zonnecharger (50 euro). De actie start vandaag en loopt tot 16 oktober, wanneer de World Solar Challenge begint.

Burgemeester Van Gijzel doneerde 35 euro en 50 euro: "Ik roep iedereen op om een bedrag dat hij of zij kwijt wil te doneren. Laat zien dat wij in Eindhoven samenwerken, dat uitvindingen als community in ons DNA zitten. Dat wij doorbraaktechnologie in huis hebben die heel de wereld verder kan
helpen. De studenten van Solar Team Eindhoven hebben anderhalf jaar van hun leven geinvesteerd om Stella Lux te bouwen. Geinvesteerd in techniek van de toekomst, onze toekomst. Daarom investeer ik in hen. Doe mee."

De Stella Lux is de opvolger van de zeer succesvolle Stella, de in Eindhoven gebouwde auto op zonne-energie die in 2013 de tweejaarlijkse World Solar Challenge won en dit jaar de Crunchie Award voor `Best Technology Achievement' kreeg, de Oscar van de technologiewereld.

Heeft u een opmerking over deze pagina? Geef het ons door.