Politie vraagt airsoftwapens in te leveren in Nes (Ameland)


Politie vraagt airsoftwapens in te leveren in Nes (Ameland)

Laatste update:
17-07-2015 | 16:42

Nes (Ameland) - Na aanleiding van enkele meldingen over `schieten met balletjespistolen' op jongeren op het eiland Ameland, heeft de politie een onderzoek ingesteld.

Prijsje

Na contact met de amusementshal bleken er geen wapens meer aanwezig te zijn. Zij gaven de Air Soft Guns weg geeft als prijs na het behalen van een aantal gewonnen punten op de speeltoestellen. De afgelopen dagen had men enkele tientallen wapens als prijsje weggegeven. De amusementshal meldde
tevens dat zij via hun leverancier uit Almelo hadden vernomen dat dit wapen in Nederland toegestaan was. De leverancier verklaarde aan de politie dat de wapens uit Duitsland kwamen en dat zij dachten `dat nu we een Europa zijn, deze 'speelgoedwapens" ook in Nederland toe gestaan waren.'

Verboden

Dit soort wapens zijn in Nederland ten strengste verboden. Mensen die in het bezit hiervan zijn overtreden de Wet Wapens en Munitie, en dat is een misdrijf. En dat is niet voor niets. Ze zijn niet van echt te onderscheiden en bovendien is ondeskundig gebruik levensgevaarlijk.

Inleveren

De politie verzoekt jongeren en ouders die in het bezit zijn van dit wapen om deze vrijwillig in te leveren bij de politie op Ameland. Dit kan uiteraard ook bij de politie in jouw eigen woonplaats en hiervoor krijg je geen bekeuring.