Informatie voor NBBU uitzendkrachten | CNV Dienstenbond


Op 1 juli jl. zijn diverse regelingen ingegaan uit de Wet Werk en Zekerheid. Bijvoorbeeld de nieuwe ketenregeling van tijdelijke contracten en de transitievergoeding. CNV Dienstenbond houdt graag de vinger aan de pols en hoort graag jouw ervaringen. Hoe gaan werkgevers om met deze wijzigingen?
Worden de nieuwe verplichtingen nagekomen?

De ingang van bepaalde onderdelen uit de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) heeft veel stof doen opwaaien. Bij het meldpunt van het CNV kwamen inmiddels zo'n 300 meldingen binnen van flexwerkers die verre van fatsoenlijk worden behandeld. Op www.cnvmeldpunt.nl kun je nog steeds je klachten kwijt.

Verbetering

Het meldpunt heeft tot veel publiciteit geleid en, veel belangrijker, op sommige plekken tot het alsnog verlengen van een dienstverband dan wel het betalen van een ontslagvergoeding. Het CNV doet er alles aan om te komen tot verbetering van de positie van uitzendkrachten zodat er een
gelijkwaardige positie ontstaat. Helaas moeten we constateren dat een behoorlijk aantal werkgevers weigeren hieraan medewerking te verlenen.

Wil je nog eens nalezen wat er allemaal is veranderd met de invoering van de WWZ kijk dan op www.cnv.nl

Uitzendkrachten en Medezeggenschap

Houden organisaties en ondernemingsraden wel voldoende rekening met de positie van uitzendkrachten en andere tijdelijke krachten in hun bedrijven? Worden flexkrachten geraadpleegd als achterban? Mogen zij meedoen met OR-verkiezingen of een zetel bekleden in de OR? De Sociaal Economische Raad,
een adviesorgaan van het kabinet, is een onderzoek gestart naar deze zaken en nodigt je uit om mee te doen met een peiling. Hoe is het in jouw inlenend bedrijf geregeld? Ga naar: https://www.ser.nl/ en vul de poll in.

Cao SFU

De uitzendbranche in Nederland kent naast arbeidsvoorwaarden-cao's ook een cao waarin is geregeld dat de branche veel aandacht besteedt aan veilig en gezond werken, het opleiden van uitzendkrachten en de naleving van de cao. Het gaat om de stichtingen STAF (www.arboflexbranche.nl), STOOF
(www.stoof-online.nl) en SNCU (www.sncu.nl). CNV Dienstenbond participeert in de besturen van deze stichtingen. De cao van deze stichtingen, de Cao SFU, is recent ongewijzigd verlengd tot 1 juli 2016.

Vragen/Opmerkingen?

Vakbondsonderhandelaar Marten Jukema is voor vragen en opmerkingen te bereiken via m.jukema@cnvdibo.nl en via 023-5670682.

Terug