Vijf jaar cel voor TIlburgse hoofdverdachte inbraken


17 juli 2015 - Arrondissementsparket Zeeland-West-Brabant

Voor de 26-jarige hoofdverdachte van inbraken is vandaag - zoals de officier van justitie eerder eiste - 5 jaar cel opgelegd door de rechtbank Zeeland-West-Brabant. Ook drie andere verdachten kregen celstraffen van 2 tot 3 jaar te horen. In totaal zijn tien Tilburgers vandaag veroordeeld voor
hun aandeel in het op grote schaal plegen van woninginbraken.

Bij de woninginbraken in 2011 en 2012 zou een groot aantal verdachten zich hebben gefocused op het wegnemen van kostbare personenauto's. Twee broers van 26 en 28 jaar uit Tilburg speelden hierin een centrale rol. Zij bleken meerdere avonden per week op verkenningstocht of inbrekerspad te gaan.
Het merendeel van de inbraken vond plaats in de omgeving van Tilburg. De Tilburgse bende stonden in totaal voor 33 strafbare feiten terecht. Vier Tilburgers zijn vrijgesproken door de rechtbank.

De Tilburgers zijn niet in alle gevallen veroordeeld voor de inbraak zelf, wel voor de heling van de bij die inbraken gestolen personenauto's. Een deel van de voertuigen, vooral Nissan Qashqai's, werd aan een persoon in Belgie werd verkocht om naar Afrika verscheept te worden.

Tijdens het onderzoek werden 13 van de gestolen voertuigen door het onderzoeksteam opgespoord, in beslaggenomen en teruggegeven aan de eigenaren of de verzekeringsmaatschappijen.

Deel dit op

*