Oranje Fonds bijdrage van 450 euro voor Nationale Burendag


Geplaatst: 13-7-2015

Op 26 september 2015 viert Nederland voor de 10e keer Burendag. Het Oranje Fonds steunt deze dag in samenwerking met Douwe Egbers voor een bedrag van 1 miljoen euro. Vanaf 22 juni is het daarom mogelijk een bijdrage aan te vragen om buurtinitiatieven te verwezenlijken.

Sociale initiatieven

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven en bevordert hiermee de samenhang tussen mensen. Burendag is er hier een van en daarom biedt het Oranje Fonds buurtorganisaties tot EUR450,- om plannen omtrent Burendag uit te voeren. Vanaf 22 juni is het mogelijk een aanvraag te doen voor deze
bijdrage op www.burendag.nl. Hier vindt u het aanvraagformulier en tevens alle voorwaarden.

Gemeentelijke ondersteuning en Moerdijk Leeft

Niet alleen het Oranje Fonds steunt initiatieven voor deze dag, maar ook de gemeente Moerdijk draagt haar steentje bij en ondersteunt initiatieven op Burendag van harte. De gemeente denkt graag mee over plannen of ideeen die er leven. We willen ze graag mede mogelijk maken door bijvoorbeeld
naar de juiste mensen te verwijzen of materiaal beschikbaar te stellen en/of tips te geven. Via onder andere www.moerdijkleeft.nl is het mogelijk gratis materialen te lenen.
Voor overige soorten ondersteuning kan altijd contact worden opgenomen met de gemeente.

Oranje Fonds en Douwe Egberts

Burendag is een initiatief van het Oranje Fonds en Douwe Egberts. Het werd voor het eerst gehouden in 2006 en is sindsdien uitgegroeid tot een landelijk fenomeen. Burendag vindt elk jaar op de vierde zaterdag van september plaats. Op deze dag kan van alles worden gedaan, zoals bijvoorbeeld:
een collectieve opknapbeurt van de buurt, een buitenspeeldag voor de kinderen, een open podium, maar natuurlijk ook de welbekende buurtbarbecue.