BB&T rapporteert resultaten tweede kwartaal; Aangepast verwaterd EPS van $0.69 per aandeel

WINSTON-SALEM, North Carolina, 17 juli 2015 /PRNewswire/ -- BB&T Corporation kondigde vandaag haar kwartaalverdiensten voor het tweede kwartaal van 2015 aan. De netto-inkomsten voor gewone aandeelhouders bedroegen $454 miljoen, vergeleken met $424 miljoen die werd verdiend in het tweede kwartaal van 2014, een toename van 7,1%. Rendementen per verwaterd gewoon aandeel bedroegen $0,62 voor het kwartaal, vergeleken met $0,58 voor het tweede kwartaal van het afgelopen jaar, een toename van 6,9%. Netto-inkomsten voor gewone aandeelhouders werden beinvloed door $25 miljoen aan kosten voor belasting die met fusies te maken hadden (16 miljoen na belasting), of $0.02 per verwaterd aandeel en een verlies na belasting op de verkoop van American Coastal, of $0.05 per verwaterd aandeel.

"Met tevredenheid presenteren we hier solide resultaten voor het tweede kwartaal, door een betere groei van de kredietverlening en de sterke kredietkwaliteit", zei Voorzitter en CEO Kelly S. King. "We hebben verscheidene strategische transacties volbracht tijdens het tweede kwartaal en hebben een belangrijke mijlpaal bereikt met de recent verkregen toestemming voor de Susquehanna fusie.

"Rendementen voor het eerste kwartaal bedroegen $2,4 miljard, $31 miljoen, of 1,3% meer dan het tweede kwartaal van 2014. Deze resultaten werden aangedreven door een blijvende kracht in onze op commissie gebaseerde activiteiten.

"We hebben de acquisitie van the Bank of Kentucky succesvol afgerond," aldus King. "Deze strategische transactie voegde $1,6 miljard toe aan deposito's en stimuleerde ons om het tot de nummer twee van Kentucky te schoppen. We kijken ernaar uit om deze solide basis verder uit te breiden met onze diverse producten en onze sterke klantgerichtheid.

"We zijn heel blij met de regelgevende goedkeuring die we hebben gekregen voor de acquisitie van Susquehanna Bancshares, welke we verwachten af te ronden op 1 augustus. Deze transactie is van groot strategisch belang en zal de groei en het rendement voor de komende kwartalen verder doen stijgen."

"We rapporteerden een voordeel met betrekking tot de inkomstenbelasting van $107 miljoen, ten gevolge van de uitspraak van het Amerikaanse Hof van Beroep, gerelateerd aan de voorheen niet toegestane aftrek bij een financieringstransactie. We hebben tevens bijna 1 miljard aan hogere kosten afgelost in FHLB leningen resulterend in een verlies van $172 miljoen voor belasting, of $107 miljoen na belasting. Van deze schuldaflossing zal onze netto rentemarge bescheiden profiteren.

"We hebben tevens de verkoop van American Coastal volbracht en de daaraan gerelateerde aankoop van extra eigendom van AmRisc," zei King. "De verkoop resulteerde in een verlies van $34 miljoen na belastingen, als gevolg van de toewijzing van de goodwill op de verkoop. Deze transacties werken onze blootstelling aan toekomstige verliezen van emissiegaranties weg en doen ons aandeel in een historisch gezien sterk op commissie gebaseerde handel significant stijgen."

Hoogtepunten prestaties tweede kwartaal 2015

-- Belastbare equivalente rendementen bedroegen $2,4 miljard in het tweede

kwartaal, $23 meer dan het eerste kwartaal van 2015

-- De netto rentemarge bedroeg 3,27%, zes basispunten minder, als

gevolg van de lagere tarieven op nieuwe leningen en uitloop van

leningen die van de FDIC waren overgenomen

-- Het inkomen door hypotheekbankieren bedroeg $20 miljoen meer, een

geannualiseerde toename van 72,9%, waaruit een hoger inkomen uit

hypotheekdiensten en een hoger inkomen uit commerciele

hypotheekkosten blijkt als gevolg van toegenomen volume

-- Het aandeel inkomsten uit vergoedingen was 46,3%, in vergelijking

met 45,8% in het kwartaal ervoor, hetgeen rendementdiversificatie

laat zien

-- Niet-rente uitgaven bedroegen $1,7 miljard, een stijging in vergelijking

met het voorgaande kwartaal, als gevolg van een verlies van $172 miljoen

op een vroegtijdige schuldaflossing.

-- Personeelsuitgaven stegen $34 miljoen als gevolg van gestegen

productiegerelateerde bonussen ten gevolge van volume,

seizoensgebonden stijgingen in toeslagen en ongeveer 500 extra Fte,

voornamelijk ten gevolge van acquisities

-- Fusiegerelateerde kosten en herstructureringskosten waren $12

miljoen hoger als gevolg van toegenomen activiteiten gerelateerd aan

de the Bank of Kentucky, Susquehanna en AmRisc/American Coastal

transacties

-- De aangepaste efficientieratio bedroeg 59.2%

-- Gemiddelde leningen en leases die werden gehouden voor investeringen

stegen 3,9% op geannualiseerde basis, in vergelijking met het eerste

kwartaal van 2015; een stijging van 7,8% bij uitsluiting van

huizenhypotheken

-- Gemiddelde C&I-leningen stegen 10.6%

-- Gemiddelde verkoopsfinancieringsleningen stegen 12.6%

-- Gemiddelde andere leningen van kredietverlenende

dochterondernemingen stegen 13.6%

-- Gemiddelde leningen voor huizenhypotheken daalden 7,4%, als gevolg

van het strategische besluit om conformerende

hypotheekleningproductie te blijven verkopen

-- Gemiddelde deposito's stegen $2,3 miljoen, of 7,2% geannualiseerd, in

vergelijking met het voorgaande kwartaal

-- De acquisitie van de Texaanse vestiging, eind maart gereed, droeg

bij aan een geschatte groei van $7,1 miljard van het gemiddeld

deposito.

-- De acquisitie van The Bank of Kentucky voegde ongeveer $190 miljoen

aan gemiddelde deposito's toe als gevolg van de sluiting op 19 juni.

-- Bij uitsluiting van deze acquisities stegen gemiddelde

niet-rentegevende stortingen met $1,4 miljard

-- Gemiddelde rentedragende depositokosten waren 0,24%, een basispunt

lager in vergelijking met het kwartaal ervoor

-- De depositomix verbeterde, waarbij gemiddelde niet-rentedragende

deposito's 31,5% van de totale deposito's vertegenwoordigden, in

vergelijking met 30,6% in het voorgaande kwartaal

-- Kwaliteit van activa bleef sterk

-- Niet-presterende activa daalden $36 miljoen, of 4,7%, vanaf 31 maart

2015

-- Achterstallige leningen stegen 43 miljoen, voornamelijk

seizoensgebonden

-- De toeslag voor leningsverlies dekkingsratio was 2,55 maal

niet-presterende leningen die voor investeringen werden gehouden op

30 juni 2015, tegenover 2,45 maal op 31 maart 2015

-- Kapitaalniveaus bleven over het geheel sterk

-- Tier 1- kernkapitaal naar risicogewogen activa bedroeg 10,4%, of

10,2% op een volledig geleidelijke basis

-- Tier 1 risicogebaseerd kapitaal bedroeg 12,1%

-- Totaal kapitaal bedroeg 14,3%

-- Leverage kapitaal bedroeg 10,2%

-- Vast normaal aandelenvermogen naar vaste activa bedroeg 8,1%

Presentatie rendementen en samenvatting kwartaalprestaties

Om te luisteren naar de live conference call van de rendementen voor het tweede kwartaal van 2015 van BB&T, om 8 uur 's ochtends (ET) vandaag, belt u 1-888-632-5009, en voert u de deelnemerscode 5184622 in. Er wordt tijdens de conference call over rendementen een presentatie gebruikt, die ook beschikbaar is op onze website op www.bbt.com [http://www.bbt.com/]. De conference call blijft 30 dagen beschikbaar via het telefoonnummer 888-203-1112 (toegangscode 4313363).

De presentatie, inclusief een bijlage voor harmonisatie van niet-GAAP toelichtingen, vindt u op www.bbt.com [http://www.bbt.com/Investor-Presentations].

De Samenvatting Kwartaalprestaties van het tweede kwartaal van 2015 voor BB&T, met gedetailleerde financiele gegevens, vindt u op de website van BB&T op www.bbt.com [http://www.bbt.com/financials.html].

Over BB&T

Vanaf 30 juni 2015 is BB&T een van de grootste holdingmaatschappijen in de financiele dienstverlening van de Verenigde Staten met $191 miljard aan activa en een marktkapitalisatie van $29,6 miljard. De onderneming is gevestigd in Winston-Salem, North Carolina, en is actief in 1903 financiele centra in dertien staten en in Washington, D.C. en biedt een breed scala aan producten en diensten op het gebied van consumenten en zakelijk bankieren, effectenbemiddeling, vermogensbeheer en hypotheek- en verzekeringsproducten en -diensten. BB&T is genoteerd in de Fortune 500-lijst, en wordt stelselmatig erkend voor uitstekende klanttevredenheid door de U.S. Small Business Administration, Greenwich Associates en anderen. Kijk voor meer informatie over BB&T en haar producten en diensten op www.bbt.com [http://www.bbt.com/]

Kapitaalratio's zijn voorlopig. De gegevens over de kredietkwaliteit zijn exclusief gedekte en door de overheid gegarandeerde leningen waar van toepassing.

Dit persbericht bevat financiele informatie en prestatiemaatstaven die niet in overeenstemming zijn met de algemeen aanvaarde actuariele grondslagen {GAAP) in de Verenigde Staten. Het management van BB&T gebruikt deze 'niet-GAAP'-maatstaven in de analyse van de prestaties van haar Bedrijf en de efficientie van haar activiteiten. Het management gelooft dat deze niet-GAAP-maatstaven een beter inzicht bieden in de lopende bedrijfsactiviteiten en de vergelijkbaarheid verbeteren van resultaten in voorgaande periodes, en daarnaast de effecten aantonen van de aanzienlijke baten en lasten in de huidige periode. Het bedrijf gelooft dat het voor een betekenisvolle analyse van haar financiele prestaties nodig is de factoren te begrijpen die ten grondslag liggen aan die prestatie. Het management van BB&T gelooft dat investeerders deze niet-GAAP-maatstaven kunnen gebruiken voor de analyse van de financiele prestatie zonder dat daarin de invloed van incidentele gebeurtenissen wordt meegenomen die een vertekend beeld kunnen geven van BB&T's onderliggende prestatie. Deze informatie dient niet te worden beschouwd als een vervanging voor de financiele maatstaven die zijn bepaald in overeenstemming met GAAP. Deze zijn ook niet per definitie vergelijkbaar met de niet-GAAP prestatiemaatstaven die mogelijk worden gepresenteerd door andere bedrijven. Hieronder volgt een lijst van de soorten niet-GAAP-maatstaven die in dit persbericht zijn gehanteerd:

-- Vast kernkapitaal en gerelateerde kapitaalratio's zijn

niet-GAAP-maatstaven. Het rendement op de gemiddelde risicogewogen

activa is een niet-GAAP-maatstaf. Het management van BB&T hanteert deze

maatstaven om de kwaliteit van haar kapitaal te beoordelen en gelooft

dat investeerders deze nuttig kunnen vinden bij hun analyse van het

Bedrijf.

-- De ratio van leningen die ouder zijn dan 90 dagen waarvan de rente nog

groeit als percentage van de voor investeringen aangehouden leningen is

aangepast om de impact te verwijderen van de leningen die gedekt worden

of werden door de FDIC's verliesdelingsovereenkomsten. Het management

gelooft dat de opname hiervan een zodanig vertekend beeld geeft van deze

verhoudingen dat deze mogelijk onvergelijkbaar zijn met andere

gepresenteerde periodes of portfolio's die niet zijn beinvloed door

aankooprekeningen.

-- Provisie-inkomsten en efficientieratio's zijn niet-GAAP in die zin dat

ze winsten (verliezen) op effecten, kosten met betrekking tot

afgeschermd eigendom, afschrijving van immateriele activa,

fusiegerelateerde en reorganisatiekosten, de invloed van FDIC's

verliesdelingsberekening en bepaalde andere elementen buiten beschouwing

laten. Het management van BB&T hanteert deze maatstaven in haar analyse

van de prestaties van het bedrijf. Het management van BB&T gelooft dat

deze maatstaven een beter inzicht verschaffen in de lopende activiteiten

en de vergelijkbaarheid vergroten van de resultaten in voorliggende

periodes, en daarnaast de effecten van de aanzienlijke baten en lasten

aantonen.

-- Rendement op het gemiddelde kernkapitaal van de normale aandeelhouders

is een niet-GAAP-maatstaf waarmee het rendement wordt berekend op het

gemiddelde gewone eigen vermogen zonder de invloed van immateriele

activa en de daarbij behorende afschrijvingen. Deze maatstaf is nuttig

voor de consistente evaluatie van zowel extern verworven als intern

ontwikkelde bedrijfsprestaties.

-- De netto kernrentemarge is een niet-GAAP-maatstaf die de netto

rentemarge bijstelt om de effecten uit te sluiten van de rente-inkomsten

en financieringskosten die samenhangen met de leningen en effecten die

zijn verkregen bij de overname van de Colonial Bank. Het management van

BB&T gelooft dat de uitsluiting van de over het algemeen hoger

renderende activa, verkregen bij de overname van de Colonial Bank, bij

de berekening van de netto rentemarge investeerders nuttige informatie

verschaft over de relatieve prestatie van de overige winstgevende activa

van BB&T.

Een harmonisatie van deze niet-GAAP-maatstaven met de meest vergelijkbare GAAP-maatstaven is te vinden in het overzicht van BB&T's prestaties van het tweede kwartaal van 2015, dat is te vinden op www.bbt.com [http://www.bbt.com/].

Dit persbericht bevat "voorspellende verklaringen" in de zin van de 'Private Securities Litigation Reform Act' van 1995, aangaande de financiele situatie, resultaten van de bedrijfsactiviteiten, ondernemingsplannen en toekomstige prestatie van BB&T die zijn gebaseerd op overtuigingen en aannames van het management van BB&T en de beschikbare informatie op het moment dat deze verklaring werd voorbereid. Termen als "anticipeert", "gelooft", "schat", "verwacht", "voorspelt", "bedoelt", "plant", "projecteert", "kan", "zal", "moet", "kon" en andere vergelijkbare uitdrukkingen zijn bedoeld om deze voorspellende verklaringen aan te wijzen. Dergelijke verklaringen zijn onderhavig aan factoren die ertoe kunnen leiden dat de daadwerkelijke resultaten wezenlijk verschillen van de verwachte resultaten. Onder meer de volgende factoren zijn daarbij inbegrepen:

-- De algemene economische of zakelijke omstandigheden, hetzij nationaal of

regionaal, kunnen minder gunstig zijn dan verwacht, wat, onder meer, kan

resulteren in een achteruitgang van de kredietkwaliteit en/of een

teruglopende vraag naar leningen, verzekeringen en andere diensten;

-- Verstoringen in de krediet- en financiele markten, hetzij nationaal of

wereldwijd, inclusief de impact van een downgrade van obligaties van de

Amerikaanse regering door een van de kredietbeoordelaars en de

bijwerkingen van de Europese recessie;

-- Veranderingen in het renteklimaat en de herbeoordeling van cashflow

kunnen mogelijk de netto rentemarges en/of de volumes en waarde van

(aangehouden) leningen verminderen. Hetzelfde geldt voor de waarde van

andere financiele activa;

-- De concurrentiedruk tussen deposito- en andere financiele instellingen

kan aanzienlijk toenemen;

-- Veranderingen in wet- en regelgeving en boekhoudkundige veranderingen,

inclusief wijzigingen als gevolg van de goedkeuring en implementatie van

de Dodd-Frank Act, kunnen negatieve gevolgen hebben voor de

ondernemingen waarbinnen BB&T opereert;

-- Lokale, provinciale en nationale belastingautoriteiten kunnen

belastingposities innemen die nadelig zijn BB&T;

-- De kredietbeoordeling van BB&T kan achteruit gaan;

-- Er kunnen nadelige veranderingen plaatsvinden op de effectenmarkten;

-- Concurrenten van BB&T kunnen mogelijk meer financiele middelen hebben

en producten ontwikkelen die hen in staat stellen succesvoller te

concurreren dan BB&T. Mogelijk zijn zij onderhavig aan andere

regelgeving dan BB&T;

-- Natuurrampen en andere rampen kunnen nadelige effecten hebben op BB&T in

die zin dat zulke gebeurtenissen de bedrijfsactiviteiten van BB&T

wezenlijk kunnen verstoren alsmede de mogelijkheid of bereidheid van

BB&T's clienten om een beroep te doen op de financiele diensten van

BB&T;

-- Kosten of complicaties die te maken hebben met de integratie van de

ondernemingen van BB&T en haar fusiepartners kunnen groter uitvallen dan

verwacht;

-- Verwachte bezuinigingen of omzetgroei geassocieerd met voltooide fusies

en overnames kunnen mogelijk niet geheel of niet tijdig worden

gerealiseerd;

-- Gewichtige rechtszaken kunnen een wezenlijk negatieve uitwerking hebben

op BB&T;

-- Afname van deposito door natuurlijk verloop, klantverlies en/of

inkomstenverlies als gevolg van voltooide fusies en overnames kan groter

zijn dan verwacht;

-- Cyber-veiligheidsrisico's, waaronder "denial-of-service", "hacking" en

"identiteitsdiefstal", kunnen onze zakelijke en financiele prestaties

en onze reputatie negatief beinvloeden; en

-- Het niet invoeren van een deel van of van het gehele nieuwe ERP-systeem

van het bedrijf kan resulteren in verslechterde lasten die de

financiele conditie en de resultaten van de bedrijfsactiviteiten

negatief beinvloeden en dit kan resulteren in aanzienlijke extra kosten

voor BB&T; en

-- Het niet uitvoeren van de strategische of operationele plannen van het

Bedrijf, inclusief het vermogen om succesvol fusies en acquisities te

voltooien en/of integreren, kan een negatief effect hebben op de

financiele toestand en bedrijfsresultaten van BB&T.

Lezers worden gewaarschuwd niet bovenmatig te vertrouwen op deze voorspellende verklaringen, die uitsluitend geldig zijn vanaf de datum van dit rapport. Daadwerkelijke resultaten kunnen wezenlijk verschillen van de resultaten die zijn geuit of geimpliceerd in de voorspellende verklaringen. Behalve voor zover vereist door toepasselijke wet- en regelgeving, is BB&T niet verantwoordelijk voor het herzien of actualiseren van enige voorspellende verklaringen om wat voor reden dan ook.

BB&T Corporation

Web site: http://www.bbt.com/