Wateroverlast Elzaspassage


In de vroege morgen van zondag 19 juli is de hoofdwaterleiding in de Elzas Passage, ter hoogte van Parfumerie Douglas, gesprongen. Dit leidde tot grote waterschade in de passage en bij veel winkels. Ook zijn delen van de vloer verzakt.

Vanaf iets na half zeven vanochtend is met man en macht gewerkt aan de reparatie van de leiding en aan de schoonmaak van winkels. Onder meer de brandweer, ondernemers en personeelsleden zijn direct ter plaatse gekomen om de schade te beperken en de winkels weer toegankelijk te maken.
Locoburgemeester Erik de Vries en Centrummanager Marlene Drouen staken de ondernemers zondagmiddag met een bezoekje een hart onder de riem.

Tijdens de opruimwerkzaamheden, die mogelijk enige tijd kunnen duren, zal tijdelijk een container geplaatst worden bij de ingang van de Elzas Passage aan de Veestraat.

Hoewel de ravage groot is, doen de ondernemers er alles aan om de winkels maandag weer voor het publiek open te stellen. Vertegenwoordigers van de eigenaar van de Elzas Passage en experts van de verzekeringsmaatschappij konden zondagmiddag echter nog niet garanderen dat dat voor alle
ondernemers ook mogelijk is.

Kijk voor het laatste nieuws op de site van Omroep Brabant