Rondom het Deurzerdiep

Rondom het Deurzerdiep

Op zondag 19 juli a.s organiseren het Nationaal Park & Nationaal Landschap Drentsche Aa, onder leiding van Nationaal Park gidsen, een excursie langs bijzondere plekken rond het Deurzerdiep. De excursie start om 14:00 uur bij de NP Toegangspoort Deurze. Deelname is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. Er zijn nog vele zichtbare sporen uit de lange ontstaansgeschiedenis van deze streek, zoals historische boerderijen, oude essen – houtwallen – zandwegen en prehistorische ‘bergjes’.

Er wordt momenteel gewerkt bij het Deurzerdiep aan het project Hermeandering Deurzerdiep en dat is te zien. Niet direct een fraai decor voor een wandeling, zou je zeggen, maar schijn bedriegt. Nu is goed te zien hoe het is en ook hoe het gaat worden, want er gaat een en ander veranderen. Het landschap en de beekloop wordt deels weer in de oude staat teruggebracht. Dat gaat een spannende dynamiek geven.

Datum: zondag 19 juli

Aanvang: 14:00 uur

Start: NP Toegangspoort Deurze

Na afloop wordt een bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa. Stevige wandelschoenen worden aangeraden. Honden worden niet toegelaten tijdens deze wandeling.