Het V&D hoofdlijnenakkoord is klaar; stemmen maar! | CNV Dienstenbond


Twee weken geleden heeft CNV Dienstenbond je geinformeerd over het akkoord dat is bereikt met V&D waarin onder andere is afgesproken dat het loonoffer van tafel is! Verder is er ook een marktconform sociaal plan afgesproken die de gevolgen zoveel mogelijk probeert op te vangen van de
reorganisatie die V&D heeft aangekondigd. Alle afspraken zijn verwoord in het hoofdlijnenakkoord die vakorganisaties en V&D zijn overeengekomen. Het is nu aan jou als CNV lid om je mening hierover te geven.

Nog even in het kort

In onze vorige nieuwsbrief van 6 juli jl. hebben we je al uitgebreid geinformeerd over de inhoud van het akkoord. Hieronder puntsgewijs nog kort de belangrijkste punten:

- Het loonoffer is van tafel;
- Een marktconforme sociaal plan die, op twee punten na, inhoudelijk precies hetzelfde is als het sociaal plan zoals die in maart van dit jaar is afgesproken. Het sociaal plan is op twee puntjes gewijzigd:
o De correctiefactor is met 0.05 verlaagd;
o De afbouwregeling die was opgenomen is in het vorig sociaal plan is nadrukkelijk niet van toepassing op medewerkers in de winkel.
- Een versoberde seniorenregeling (zie bijlage voor de uitwerking hiervan);
- Het aantal vakantiedagen wordt, voor de duur van het aankomende rekeningcourantjaar (1/10/2015-30/09/2016), eenmalig met 1 dag verlaagd;
- De arbeidsvoorwaarden van alle medewerkers van V&D worden weer vastgelegd in een cao.

Het laatste woord is aan de vakbondsleden

Kijkend naar wat er nu ter stemming voorligt, en dat daarmee het eenzijdige loonoffer dus van tafel is, beoordeeld CNV Dienstenbond het hoofdlijnenakkoord als het maximaal haalbare resultaat. Het akkoord leggen we nu graag ter stemming aan jou voor!

Het hoofdlijnenakkoord & het reactieformulier

- Een samenvatting van de tekst van het hoofdlijnenakkoord tussen V&D en de vakorganisaties;
- Het reactieformulier.

Het reactieformulier kan je ingevuld en ondertekend via email terugsturen naar m.denheijer@cnvdibo.nl. Per post kan natuurlijk ook: CNV Dienstenbond, t.a.v. Martijn den Heijer, Postbus 3135, 2130 KC Hoofddorp.

Jouw reactie dient uiterlijk op 3 augustus 2015 bij ons binnen te zijn! Alvast bedankt!

Terug