Onkruidbestrijding in de wijken


20 juli 2015

De gemeente is begonnen met de 2e ronde van het verwijderen van onkruid. De onkruidbestrijding zonder chemische middelen gebeurt op mechanische wijze, met borstelmachines, veegmachines en motormaaiers.



De planning is afhankelijk van de weersituatie. Het kan daarom zijn dat van de planning wordt afgeweken.

Niet op eigen terrein en rondom voertuigen

In verband met mogelijke schade aan prive-eigendommen wordt geen onkruid verwijderd binnen een strook van ongeveer 20 cm. van particuliere en bedrijfswoningen (inclusief de erven). Binnen deze strook kunnen inwoners zelf onkruid verwijderen.

Ook in de directe omgeving rondom voertuigen wordt geen onkruid verwijderd omdat dit mogelijk schade kan opleveren. We adviseren daarom om geparkeerde auto's tijdelijk even op een andere plek te zetten wanneer het onkruidteam in uw straat aan het werk is.

Geen chemische onkruidbestrijding meer

Sinds vorig jaar vindt er helemaal geen chemische onkruidbestrijding meer plaats. Inmiddels wordt wetgeving voorbereid die landelijk verbiedt om gebruik te maken van chemische onkruidbestrijdingsmiddelen op onder andere openbare verhardingen. De gemeente Purmerend loopt hierop alvast vooruit.

Minder onkruidbestrijding dit jaar

Door bezuinigingen zijn er dit jaar minder financiele middelen beschikbaar voor het verwijderen van het onkruid dan vorig jaar. Dat kan leiden tot meer onkruidoverlast.