Herbeoordeling jeugdhulp


(20-07-2015)

Ontvangt uw kind jeugdhulp? Let op: de situatie moet voor 1 januari 2016 opnieuw beoordeeld worden om in 2016 jeugdhulp te blijven ontvangen!

Sinds 1 januari 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor de jeugdhulp. Daaronder valt bijvoorbeeld begeleiding, behandeling, geestelijke gezondheidzorg (jeugd-ggz) en hulp aan kinderen met een (verstandelijke) beperking. Dat is geregeld in de Jeugdwet. In de gemeente Heeze-Leende kunt u
hiervoor terecht bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG).

Overgangsrecht in 2015

Voor kinderen die op 1 januari 2015 jeugdhulp hadden of op een wachtlijst stonden geldt het overgangsrecht vanuit de Jeugdwet. Dat betekent dat zij in 2015 recht houden op de hulp.

Hoe lang het overgangsrecht duurt, hangt af van de einddatum van de indicatie of behandeling.

* Is de einddatum in 2015? Dan stopt de hulp op die datum in 2015.
* Is de einddatum op of na 1 januari 2016? Dan stopt het overgangsrecht en dus de hulp op 1 januari 2016.

Indien na afloop van de hulp (opnieuw) jeugdhulp nodig is, zal de situatie voor de afloop van de hulp, uiterlijk 31 december 2015, opnieuw beoordeeld worden door het CJG van de gemeente Heeze-Leende in samenspraak met ouders en jeugdigen. Hierover heeft de Gemeente Heeze-Leende
ouders/verzorgers een brief gestuurd.

Brief van de gemeente

De gemeente Heeze-Leende heeft begin juli een brief gestuurd aan alle ouders/verzorgers met kinderen die jeugdhulp ontvangen. In deze brief informeren wij de ouders/verzorgers over de afloop van de behandeling/indicatie(s) en nodigen wij ouders uit om te overleggen met een medewerker van het
CJG op welke manier de hulp het beste georganiseerd kan worden.

Geen brief ontvangen?

Ontvangt uw kind wel jeugdhulp maar heeft u onverhoopt toch geen brief ontvangen, neem dan contact op met het CJG van de gemeente Heeze-Leende. Wij vragen u dit bij voorkeur per e-mail door te geven aan de administratie van het CJG: cjg@heeze-leende.nl onder vermelding van `brief
overgangsrecht'. U kunt ook bellen met het CJG op werkdagen van 10.00 tot 16.00 uur, telefoon 040- 224 1532. Een medewerker van het CJG overlegt vervolgens met u op welke manier de hulp het beste georganiseerd of voortgezet kan worden.

Let op

Ouders/verzorgers die in de loop van 2015 al een nieuwe jeugdhulp-beschikking hebben ontvangen van het CJG van de Gemeente Heeze-Leende, hebben geen brief gekregen. Zij vallen niet onder het overgangsrecht, de hulp loopt tot de einddatum die op de beschikking staat.

Ook ouders/verzorgers van kinderen in pleegzorg hebben geen brief gekregen, voor hen geldt een uitgebreider overgangsrecht.

Meer informatie

Heeft u vragen, neem dan contact op met het CJG via cjg@heeze-leende.nl. U kunt ook bellen op werkdagen van 10.00 tot 16.00 uur, telefoon 040-2241532.

Algemene informatie over de veranderingen in de zorg vindt u op www.hoeverandertmijnzorg.nl.