Bejaarde vrouw slachtoffer van babbeltruc


Bejaarde vrouw slachtoffer van babbeltruc

Laatste update:
20-07-2015 | 11:32

Arnhem - Een bejaarde inwoonster van Arnhem werd zaterdagavond 18 juli het slachtoffer van een babbeltruc. Twee nog onbekende vrouwen wisten rond 19.00 uur met een smoes de woning van de vrouw aan de Groningensingel binnen te komen.

De vrouwen deden zich voor als medewerksters van de gemeente die wilden inventariseren of de vrouw huishoudelijke hulp nodig had. Na enige tijd vertrokken de vrouwen weer. Korte tijd later werd de vrouw gebeld door iemand die vertelde namens de bank te bellen, en naar de pincode van de bankpas
van de vrouw vroeg.
Omdat de bejaarde vrouw het niet vertrouwde meldde ze het voorval zondag 19 juli bij de politie. Het bleek dat inmiddels een geldbedrag van haar bankrekening was afgeschreven en dat onder meer sieraden uit haar woning waren weggenomen.



Signalement

Van de twee vrouwen is het volgende signalement beschikbaar:
Dader 1: Ongeveer 18 jaar, donker haar, buitenlands type, Nederlands sprekend
Dader 2: Ongeveer 30 jaar, licht getint uiterlijk, donker half lang haar, slank postuur.



Babbeltruc

De politie waarschuwt met nadruk voor deze vorm van criminaliteit. Veel mensen denken dat hen dit niet zal overkomen, maar iedereen loopt kans slachtoffer te worden van een babbeltruc. Laat nooit onbekende bezoekers uw huis binnen en sluit uw deur als u iets voor deze bezoekers moet pakken.
Nutsbedrijven maken vooraf een afspraak als ze in uw woning moeten zijn. Geef daarnaast nooit uw pincode af. Geen enkele officiele instantie zal uw pincode vragen. Als u het niet vertouwt, bel dan direct de politie op 0900-8844 of 112.





2015353143