Straatroof snel digitaal opgelost


Straatroof snel digitaal opgelost

Laatste update:
20-07-2015 | 11:26

Amsterdam - De diefstal van een iPhone op het Mercatorplein is zondag 19 juli door de politie snel digitaal opgelost. De 32-jarige Amsterdammer die de telefoon uit de hand griste van een 25-jarige vrouw is een kwartier later op het metrostation Ganzenhoef aangehouden en zit nog vast.

De vrouw liep rond 10.20 uur op het Mercatorplein. Plotseling pakte een man haar telefoon uit haar hand en rende daarmee hard weg. De vrouw stelde de politie in kennis van de beroving en gaf daarbij de inloggegevens van haar telefoon.

Signaal

De politie kon het signaal van de telefoon op de meldkamer volgen. De telefoon ging richting het Centraal Station en vervolgens verplaatste het toestel zich, kennelijk met de metro, naar Gaasperplas. De meldkamer gaf de positie van de telefoon door aan agenten op straat, waarop de aanhouding
volgde. Het signalement van de verdachte en het afspelen van het geluid van de gestolen iPhone was daarbij doorslaggevend.

Straatroof

Straatroof is een vorm van diefstal met geweld. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren bij een geldautomaat, of als je op straat open en bloot met je smartphone bezig bent. Jaarlijks wordt van veel burgers de portemonnee of smartphone geroofd, blijkt uit onderzoek naar dit soort misdaad. De bestrijding
van straatroof heeft dan ook hoge prioriteit bij de politie. De psychische, lichamelijke en materiele schade is immers vaak groot. Bent u slachtoffer geworden van straatroof? Doe dan altijd aangifte! Is straatroof te voorkomen? Lees de tips.