Kanoroutenetwerk Krimpenerwaard geopend


Op zaterdag 11 juli 2015 is het nieuwe kanoroutenetwerk in de Krimpenerwaard geopend door bestuurders Gerrit Boudesteijn en Dilia Blok van Groenalliantie Midden-Holland.

Met het kanonetwerk wordt de Krimpenerwaard nog aantrekkelijker voor recreanten die het unieke agrarische landschap vanaf het water willen beleven.

Het Kanoroutenetwerk Krimpenerwaard is ruim 60 km lang. Het netwerk sluit aan op de Vlist en de Loet en is voorzien van knooppunten, informatiepanelen, start- en rustplekken. Met de knooppunten is het mogelijk een eigen route en afstand samen te stellen.

De provincie Zuid-Holland neemt deel aan de Groenalliantie Midden-Holland, die investeert in de groengebieden van het Groene Hart. De alliantie bestrijkt een gebied van Alphen aan den Rijn tot de Krimpenerwaard. Bij de totstandkoming van het kanonetwerk is onder meer samengewerkt met
gebruikers, ondernemers en kano-organisaties. Naast het kanonetwerk heeft Groenalliantie Midden-Holland ook knooppuntnetwerken voor wandelen en fietsen in beheer.