15 augustus 2015 herdenking capitulatie Japan


20/07

15 augustus 2015 herdenking capitulatie Japan

Dit jaar 2015, is het 70 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog in voormalig Nederlands Indie ten einde kwam. Vanwege dit bijzondere jaar wordt deze herdenking voor het eerst voor alle gemeenten in de regio Gooi en Vechtstreek gehouden.

Op zaterdag 15 augustus om 15.00 uur vindt de herdenking plaats bij het Indisch Monument op de Noorderbegraafplaats, Laan 1940-1945 nr. 2 te Hilversum. |

Om 15.00 uur begint het officiele programma met onder andere toespraken door de burgemeester van Hilversum, de voorzitter Raad van Toezicht van Stichting Nusantara en familieleden uit de volgende generatie. gevolgd door twee minuten stilte en de bloem- en kranslegging.

Na afloop is er gelegenheid voor samenzijn.

Vooraf aan de officiele Herdenking van 11.00-15.00 uur is er gelegenheid om in de aula van de Noorderbegraafplaats een bijzondere foto-expositie te bezichtigen met foto's over de oorlog in Nederlands-Indie.

U bent van harte welkom deze herdenking bij te wonen.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------