20 juli 2015 Meedenken over de Waaldijk


Kan de dijk een impuls geven aan de lokale economie? Moet er ruimte komen voor terrassen op dijkhoogte bij horecagelegenheden? Zijn meer bankjes op of aan de dijk gewenst? Wat moeten er gebeuren met het (recreatief)verkeer op de dijk?

De ANWB roept bewoners en recreanten op om via www.anwb.nl/verkeersvriendelijkheid wensen en ideeen te opperen voor de ontwikkeling van en om de Waaldijk aan de noordzijde van de Waal. Het Waterschap Rivierenland bereidt dijkversterkingen voor van belangrijke delen van de noordelijke dijk
tussen Nijmegen en Gorinchem. Het Waterschap en de ANWB zijn geinteresseerd in ideeen voor recreatie, toerisme en werkgelegenheid, die kunnen worden meegenomen als vanaf 2020 de werkzaamheden in fases van start gaan.

Op de site kunt u reageren en uw ideeen aandragen over onderwerpen die naar voren kwamen uit de eerdere gesprekken die de ANWB voerde met bewoners van betrokken gemeenten. Ook andere bewoners en recreanten uit het gebied wil de ANWB betrekken bij de discussie over de toekomst van de noorddijk
van de Waal tussen Gorinchem en Nijmegen. De ANWB zal alle resultaten bundelen, van advies voorzien en aan de betrokken overheden doorgeven, met name het Waterschap Rivierenland, de Regio Rivierenland en de betrokken gemeenten.