A9 dicht door fors ongeluk


20 juli 2015, 15:38

De A9 richting Alkmaar is helemaal dicht door een ongeluk tussen knooppunt Rottepolderplein en de Brug over het Zijkanaal C.

Bij het ongeluk zou een auto op zijn dak terecht zijn gekomen. Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt. Bij het ongeluk zouden verschillende gewonden zijn gevallen. Hoelang de afsluiting gaat duren is onbekend. Automobilisten die onderweg zijn richting Alkmaar kunnen de A9 beter helemaal mijden.
Zij kunnen beter omrijden via de Coentunnel en vervolgens de route kiezen via de A8.

Klemrijders

Op camera van de VID is te zien dat veel automobilisten die vanaf de A200 komen zich klem rijden: zij kiezen voor de A9 richting Alkmaar en komen dan tot stilstand bij de wegafsluiting. Ook de andere kant op is forse hinder ontstaan. Vanuit Alkmaar staat er een kijkersfile van 7 kilometer.

Update 15:45 uur

De politie is inmiddels ter plaatse en heeft de verbinding op knooppunt Rottepolderplein (vanaf de A200 richting de A9) afgezet. Twee automobilisten die spookrijdend de rotonde op wilden rijden vanaf de A9 worden nu op de bon geslingerd.

Update 15:52 uur

De kijkersfile is wat afgenomen, maar de file richting Alkmaar is fors. Verkeer kan beter al eerder op de A9 via de A5 naar de ring A10 rijden.

Update 15:59 uur

De gewonden zijn inmiddels naar het ziekenhuis vervoerd. De politie moet mogelijk onderzoek doen naar het ongeluk. Daarna kan de berger die zich inmiddels door de file heeft gewurmd de zwaarbeschadigde auto bergen.

Foto: twitter.com/simonevdm

Foto: (c) VID