Van evaluatie naar nieuwe evenementennota


Gepubliceerd op: 30 juni 2015
Ruimte voor meer evenementen in Amstelveen. Stimuleer en faciliteer initiatieven voor evenementen vanuit de gemeente. Meer ruimte en handelingsvrijheid voor inwoners en bedrijven. Tegelijkertijd maatregelen om overlast en risico's van evenementen te beperken.
Het zijn uitkomsten uit een brede evaluatie van het evenementenbeleid in Amstelveen. De aanbevelingen uit deze evaluatie vormen de basis van de nieuwe evenementennota die in het najaar van 2015 gereed is.

De evaluatie kwam tot stand door in het participatietraject veel verschillende belanghebbenden te betrekken. Allereerst zijn Amstelveners bij de evaluatie bevraagd door middel van een digitale enquete. Daarnaast vonden gesprekken plaats met onder andere: Platform Ondernemend Amstelveen,
beheerorganisatie van het Amsterdamse Bos, Platform Stadshart, politie, brandweer en GHOR. Evenementenorganisatoren zijn bevraagd tijdens een speciaal ronde tafel gesprek. Tenslotte is op de vak afdelingen, zoals economische zaken, vergunningen, handhaving, veiligheid en geluid geevalueerd wat
er beter kan en hoe we dat te realiseren.

Het college gebruikt de uitkomsten van de evaluatie als input voor de nieuwe evenementennota. De nieuwe evenementennota komt dit najaar ter besluitvorming in de gemeenteraad.

* Evaluatie Evenementenbeleid Amstelveen 2015 (PDF, 217 kB 10 juli 2015
* Samenvatting Ronde tafelgesprek Evenementorganisatoren Amstelveen (PDF, 111 kB 10 juli 2015
* Enquete evenementen_Amstelveen (PDF, 609 kB 10 juli 2015

Delen op:

* facebook
* linkedin
* nujij

Wilt u meer weten?

* Laan Nieuwer-Amstel 1, 1182 JR Amstelveen
* Bel ons op: (020) 540 49 11
* Contactformulier
* gemeente@amstelveen.nl
* Openingstijden per balie
* Routebeschrijving
* Volg Gemeente Amstelveen op Twitter
* Volg Gemeente Amstelveen op Facebook
* Inschrijven voor de nieuwsbrief: nieuwsbrief@amstelveen.nl