Festival `Electronic Family' in Amsterdamse Bos rustig verlopen


Gepubliceerd op: 20 juli 2015
Op zaterdag 18 juli vond in het Amsterdamse Bos het zomerfestival `Electronic Family' plaats. Het festival werd goed bezocht, en is rustig en in een ontspannen sfeer verlopen.
Het feest eindigde precies op de afgesproken tijd van 23.00 uur. Er waren geen geweldsincidenten. De organisatie heeft de geluidsnormen strikt in acht genomen. Tijdens het festival werden de hele dag (iedere 5 minuten) geluidsmetingen verricht. Bij geen van de metingen is een overschrijding
van de geluidsnorm waargenomen. De gemeente heeft acht geluidsklachten ontvangen.

Binnen de norm

Herbert Raat (Handhaving, VVD): `We zien er scherp op toe dat organisatoren van festivals zich aan de regels houden. Ik ben tevreden over het verloop van het evenement en de `beperkte' geluidsoverlast in Amstelveen. Ook het festival `A Day at the Park' een week eerder is rustig verlopen. Naar
aanleiding van dat festival zijn zes geluidsklachten binnengekomen'.

Op basis van het evenementenbeleid van de gemeente Amstelveen kunnen er diverse grote festivals en evenementen in het Amsterdamse Bos worden gehouden. De gemeente hanteert en controleert strenge normen ten aanzien van de geluidsproductie. Deze zijn de afgelopen weekenden niet overschreden.

Geluid

Omwonenden van het Amsterdamse Bos die geluidsoverlast ervaren kunnen tijdens het evenement terecht bij evenemententoezicht@amstelveen.nl. Er is een vergunning voor geluid tot 75 db(A) en voor de bastonen tot 85 db(C).

Van vrijdag 31 juli tot en met zondag 2 augustus vindt het festival Dekmantel in het Amsterdamse Bos Plaats. Ook daar zal de gemeente streng toezien op het naleven van de regels.

Delen op:

* facebook
* linkedin
* nujij

Wilt u meer weten?

* Laan Nieuwer-Amstel 1, 1182 JR Amstelveen
* Bel ons op: (020) 540 49 11
* Contactformulier
* gemeente@amstelveen.nl
* Openingstijden per balie
* Routebeschrijving
* Volg Gemeente Amstelveen op Twitter
* Volg Gemeente Amstelveen op Facebook
* Inschrijven voor de nieuwsbrief: nieuwsbrief@amstelveen.nl