Jack van Gelder nieuwe presentator Sport1

Jack van Gelder nieuwe presentator Sport1

Amsterdam, 20 juli 2015 - Jack van Gelder wordt met van ingang 15 september de nieuwe presentator van de studio uitzendingen op Sport1. Van Gelder zal in ieder geval de presentatie rondom de UEFA Champions League en de EK kwalificatiewedstrijden voor zijn rekening nemen. Daarnaast treedt hij in de weekeinde veelvuldig op als gastheer van het programma ‘Sport1 Studio’.

Will Moerer, Vice-President Sport1: ‘Ik denk dat ik aan niemand hoef uit te leggen dat we bij Sport1 bijzonder blij zijn met de komst van Jack van Gelder als presentator. De Olympische Spelen, een eindtoernooi van het WK of EK voetbal, Jack heeft het allemaal gepresenteerd en neemt een schat aan ervaring mee. Bovendien weet hij in ieder programma een sfeer te creëren waar we bij Sport1 naar op zoek zijn. We willen naast de echte sportliefhebbers ook graag een breder publiek bedienen en ik denk dat Jack als geen ander in staat is om daarin de juiste balans te vinden. Met het behouden van de UEFA Champions League, de rechten van de Spaanse La Liga, langjarige verbintenissen met de Formule 1, NBA, grote golf- en tennistoernooien en nu ook nog het aantrekken van Van Gelder als presentator kunnen we stellen dat Sport1 klaar is voor het nieuwe sportseizoen’.

Ook Jack van Gelder kijkt uit naar zijn nieuwe klus: ‘ Ik heb lang, heel lang nagedacht over deze overgang. Ik zie in Sport1 een enorme uitdaging en verheug mij op iets nieuws. Ik heb met enorm veel plezier sinds 1975 bij NOS Langs de Lijn en sinds 1995 bij Studio Sport mogen werken. Wij gaan als zeer goede vrienden uit elkaar. Mooi dat dat zo kan. Een nieuwe omgeving, nieuwe collega's en nieuwe mogelijkheden. Spannend maar heel leuk'.

Over Sport1

Sport1 is een digitale 24-uurs sportzender met een breed scala aan live sport. Sport1 biedt vier digitale 24-uurs sportkanalen en twee extra kanalen voor live evenementen aan, waarbij de kijker zelf kan beslissen welke wedstrijd hij volgt. Het aanbod van Sport1 omvat diverse Europese voetbalcompetities, evenals de UEFA Champions League. Daarnaast zijn alle belangrijke golf- en diverse tennistoernooien via Sport1 te volgen en besteedt de zender uitgebreid aandacht aan Formule 1, NBA basketbal, rugby en atletiek.