Ingebruikname parkeerterrein De Oude Vos

Gepubliceerd: 13 juli 2015

Ingebruikname parkeerterrein De Oude Vos

Op vrijdag 10 juli 2015 is het nieuwe parkeerterrein `De Oude Vos' aan de Havenkade officieel in gebruik genomen. Wethouder Rien Boukema (EB) maakte op het terrein een symbolische eerste rit in een klassieke auto, waarna hij als eerste parkeerde op het nieuwe parkeerterrein. "We beschikken nu over een uitstekende parkeervoorziening, die zowel voorziet in de gewone vraag naar parkeren als naar de piekmomenten tijdens evenementen. Mijn dank gaat hierbij uit naar hoofdaannemer Van Gelder en alle onderaannemers, die in korte tijd deze klus perfect hebben geklaard."

Het nieuwe parkeerterrein is gerealiseerd op de oude locatie van de ijsbaan aan de Oude Kerkhofsweg. Het heeft de naam `De Oude Vos' gekregen, naar de oliemolen die van 1773 - 1797 aan de Havenkade stond. Aan het begin van het toeristenseizoen heeft de gemeente Elburg nu de beschikking over een parkeerterrein met bijna 500 parkeerplaatsen. Het voorste deel van het terrein kan permanent worden gebruikt, het achterste deel zet de gemeente alleen in bij extreme drukte en evenementen. Havengebied Elburg

De provincie Gelderland heeft voor de aanleg van dit parkeerterrein een bedrag van EUR 920.000 aan cofinanciering beschikbaar gesteld. Wethouder Rien Boukema benadrukte nog eens het belang van deze bijdrage. "Zonder de bijdrage van de provincie had dit parkeerterrein hier niet gelegen. Daarmee geeft de provincie aan vertrouwen te hebben in de ontwikkeling van het totale project `Havengebied Elburg'. De aanleg van deze nieuwe parkeerplaats biedt de mogelijkheid om het terrein van de huidige parkeerplaats opnieuw in te richten, onder andere met een uitbreiding van de bestaande jachthaven. Daarmee creeren we een `vliegwieleffect' voor andere economische ontwikkelingen langs het Havenkanaal en op het bedrijventerrein Kruismaten."

Na de Botterdagen in september, worden de parkeervakken van het huidige parkeerterrein aan de Havenkade verwijderd. In afwachting van de herinrichtingsplannen voor het gebied, wordt het terrein waarschijnlijk eerst ingezaaid met gras. Alleen de rijbanen blijven voorlopig liggen, omdat de visafslag, de camperplaatsen, de grote rondvaartboot en het Havenkantoor bereikbaar moeten blijven.