Twente is rolmodel voor het omgaan met verandering

Op 2 juni werd de Innovatielezing 2015 gehouden, een jaarlijkse lezing rondom de thema's ondernemerschap en innovatie. Dit jaar was special envoy van de StartupDelta, Neelie Kroes, hoofdspreker tijdens het evenement waarbij ze Twente roemde om het vermogen in te spelen op verandering. "Twente is een prachtig voorbeeld, een rolmodel zelfs, van het omgaan met verandering." aldus Kroes. "In het verleden was de regio koploper tijdens de Industriele revolutie. Het was het centrum van de textielindustrie en dat heeft zich vertaald naar de hedendaagse hightech mode industrie en innovatieve kleding." Daarnaast ging ze in haar lezing uitgebreid in op het belang van innovatieve nieuwe bedrijven in de regio.

Startups in Twente

De Universiteit Twente kent dan ook een lange traditie als het gaat om ondernemerschap. Met meer dan 800 spin-offs is de UT zelfs Europees koploper! De StartupDelta heeft de ambitie om innovatieve jonge bedrijven groots te laten denken en legt verbindingen met het internationale bedrijfsleven. Bedrijven als TenCate en Thales zetten Twente al internationaal op de kaart. Op het gebied van Nanotechnologie springt de regio eruit met het MESA+ instituut.

Voor Twente ziet Neelie Kroes een grote rol weggelegd. Samenwerking, ontplooiing en het benutten van de aanwezige wetenschappelijke kennis benutten is iets waar Twentenaren goed in zijn. Maar zo stelde Kroes: "Jullie zijn er wel wat te bescheiden over!"

Benieuwd naar de hele lezing van Neelie Kroes? Bekijk de video! Meer weten over de StartupDelta? Kijk op startupdelta.org