Politie houdt twee mannen aan voor poging tot inbraak


Politie houdt twee mannen aan voor poging tot inbraak

Laatste update:
22-07-2015 | 10:46

Woordvoering:
Oost-Nederland

Hedel - Dinsdagnacht heeft de politie twee Bosschenaren in de leeftijd van 20 en 21 jaar aangehouden. De mannen worden verdacht van poging tot inbraak in een schuur aan de Veldweg in Hedel.

De politie kreeg omstreeks 02.00 uur de melding dat er zich meerdere personen onder verdachte omstandigheden bevonden bij de schuur. Een getuige zag de verdachten wegrijden.
Via een stopteken heeft de politie het voertuig tot stilstand gebracht. In de auto zaten twee jonge mannen. Bij het doorzoeken van de auto troffen de agenten een grote hoeveelheid inbrekersgereedschap aan. Op basis hiervan zijn de mannen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De
auto is in beslag genomen.

Aanhangwagen

In de schuur stond een nieuwe aanhangwagen. Eerder was uit deze schuur al een keer een aanhangwagen gestolen. De eigenaar had om diefstal te voorkomen grote sierstenen voor zijn schuur geplaatst. De verdachten hebben geprobeerd om met een spanband deze keien te verplaatsen. De spanband is
hierbij echter geknapt. Resten van de band werden teruggevonden om een van de keien en aan de trekhaak van de auto van de verdachten.



2015357822