Twee motordieven aangehouden


Twee motordieven aangehouden

Laatste update:
22-07-2015 | 14:59

Zoetermeer - Agenten hielden woensdag 22 juli omstreeks 01.00 uur twee mannen aan die verdacht worden van een inbraakpoging in een garagebox aan het Rakkersveld.

Omstreeks 00.45 uur zagen surveillerende agenten op de Oostweg een bestelbus rijden met daarin twee personen. De agenten zagen een motorfiets in de bestelbus staan, toen de twee inzittenden uitstapten en de schuifdeur van de bestelbus kort openden. De twee mannen reden daarna weer verder, naar
garagebox onder een flat aan het Rakkersveld. Het duo probeerde daar de garagebox open te breken en zette het op een lopen toen ze de agenten zagen. Een van de twee sprong in de bestelbus en werd direct aangehouden.

De andere verdachte sprong over een hek en rende weg. De achtervolgende agent pakte de verdachte na een korte achtervolging beet. Deze verzette zich echter hevig en er ontstond een fikse worsteling. Andere politiemensen schoten de agent te hulp en konden hem ontzetten. De verdachte werd
ondanks zijn heftige verzet aangehouden.

De twee verdachten, een 19-jarige man uit Elst en een 25-jarige man uit Arnhem, zijn ingesloten voor verhoor. De motorfiets is vermoedelijk gestolen en de politie onderzoekt de zaak.