Mobiliteitsonderzoek onder Zwollenaren


Gepubliceerd op 24 juli 2015

Al ruim 4000 Zwollenaren hebben deelgenomen aan het mobiliteitsonderzoek. Inwoners die ook willen meedoen, hebben nog tot en met 29 juli 2015 om de enquete in te vullen. De vragenlijst is te vinden op www.zwolle.nl/mobiliteit.

Welk vervoersmiddel

Met de enquete willen de gemeente Zwolle en de provincie Overijssel inzicht krijgen in de manier waarop inwoners van Zwolle reizen. Het onderzoek moet aantonen hoe groot de groep gebruikers van de diverse vervoersmiddelen in Zwolle is. Welke doelgroep gebruikt welk vervoersmiddel, met welk
motief en op welke trajecten? Verschilt dit per wijk of zien we in alle wijken eenzelfde gebruik van vervoerswijzen? De onderzoeksvragen richten zich ook op de groep mensen die voor winkelbezoek naar de binnenstad reizen. Duidelijk moet worden hoe groot deze groep is.

Eigen initiatieven ontplooien

Ook wordt er gekeken in hoeverre inwoners van Zwolle mogelijkheden zien om van vervoermiddel te wisselen of bereid zijn nieuwe vormen van mobiliteit te gebruiken, zoals bijvoorbeeld deelauto's. Tevens wordt onderzocht of er bereidheid is om eigen initiatieven te ontplooien op het gebied van
mobiliteit.

Resultaten

De uitkomsten zijn na de zomer gereed en worden vervolgens meegenomen in het mobiliteitsbeleid van gemeente en provincie.