Hele nacht file voor Gotthardtunnel: meer drukte in aantocht


25 juli 2015, 07:41

Er heeft de hele nacht file gestaan voor de Zwitserse Gotthardtunnel. Vanwege de vakantie-uittocht is de lengte nu alweer opgelopen tot 9 kilometer met meer dan een uur wachttijd. Ook elders neemt de drukte nu merkbaar toe, vooral in Duitsland en Frankrijk.

De Route du Soleil (Franse A7) stroomt snel vol. Tussen Lyon en Valence rijdt het verkeer nu al langzaam over enkele tientallen (40) kilometers. Bij de Mont Blanctunnel is de wachttijd nu een uur. Zowel bij de Mont Blanctunnel als bij Parijs ontstonden de eerste files al om 05:30 uur. In
Duitsland is vooral de A3 richting Oostenrijk problematisch: werkzaamheden en twee ongelukken zorgen voor 13 kilometer file met anderhalfuur wachttijd. Ook vanaf Munchen naar het zuiden loopt het al vast.

Piek tussen 12-13 uur

De VID verwacht vandaag tot 700 kilometer file op de Franse snelwegen. Tot nu toe verlopen alle vakantie-uittochten namelijk drukker dan vorig jaar. Toen stond er op de laatste zaterdag van juli 619 kilometer file in Frankrijk. In lijn met de afgelopen weken zou het ons niet verbazen als we
daar vandaag weer bij in de buurt komen of zelfs overheen gaan. De grootste knelpunten worden de A6/A7 (Route du Soleil) en de A10 (Parijs-Bordeaux). Ook terugkerende vakantiegangers komen vanmiddag voor het eerste deze zomer in serieuze files.

Foto: (c) VID