Onderzoek naar schietincident Rotterdam


Onderzoek naar schietincident Rotterdam

Laatste update:
25-07-2015 | 12:24

Rotterdam - De politie is een onderzoek gestart naar een schietincident vrijdagavond op het Pijnackerplein. Er werden twee Rotterdammers aangehouden. Hierbij raakte een agent gewond aan zijn arm door een beet van de verdachte.

Agenten werden voor middernacht naar het Pijnackerplein gestuurd nadat er schoten waren gehoord. Ook zou er een auto met hoge snelheid zijn vertrokken. Er werden geen slachtoffers gevonden. Wel vond de politie enkele hulzen op straat. Daarom werd de omgeving afgezet en verder onderzocht op
eventuele sporen.

Tijdens het sporenonderzoek werden agenten aangesproken door getuigen. Zij verklaarden dat ze twee personen hadden zien wegrennen in de richting van de Zaagmolenstraat. Tijdens deze vlucht zou een van de twee een rugzak hebben gedumpt op de Zaagstraat. Dankzij deze informatie werd de tas
gevonden. En niet veel later meldde de eigenaar van de tas zich bij de politie. De 37-jarige man werd direct aangehouden. Ook de 41-jarige man die bij hem was, werd op basis van het signalement aangehouden.

Bij de aanhouding van de 37-jarige Rotterdammer raakte een agent gewond. Hij werd gebeten in zijn arm en doet aangifte tegen de verdachte.

Informatie
De politie onderzoekt het schietincident. Heeft u nog niet met de politie gesproken, maar wel waardevolle informatie? Neem dan contact op via 0900-8844.