Komt Sara haar droom uit?

geplaatst op 20 april 2015

Special Olympics World Summer Games Van 25 juli t/m 2 augustus 2015 strijden 7.000 sporters met een verstandelijke beperking uit meer dan 170 landen tegen elkaar. Tijdens de Special Olymics World Summer Games in Los Angeles kunnen de sporters van Team NL hun talenten en vaardigheden op wereldniveau tonen en laten zien dat zij net zoveel respect en waardering verdienen als andere sporters op topniveau. Team NL bestaat in totaal uit 65 sporters en 22 coaches die actief zijn in 13 sporten.

Uit de regio West-Friesland mag Sara Oud uit Zwaagdijk Team NL vertegenwoordigen voor de sport skeeleren. Het was nog even spannend of haar club, IJs- en skeelervereniging Radboud uit Medemblik, ingeloot zou worden voor deze Spelen. In Sneek kreeg de club te horen dat zij waren ingeloot. De woorden van Sara waren: 'dit is mijn droom en komt nu uit'. Sara skeelert nu drie jaar. Zij heeft daarvoor geschaatst. Ook doet zij mee met wedstrijden. Vorig jaar in juni werd zij 2e in een wedstrijd in Almere en daarna deed zij mee met de wedstrijden in Sneek. Sara heeft twee keer in de week skeelertraining en gaat twee keer naar de sportschool waar zij traint met een personal trainer. Haar droom komt bijna uit. Dat zij naar de Special Olympics Summer Games in Los Angeles mag is natuurlijk een droom, maar Sara moet wel EUR 1000,- meebrengen. Zij is nu hard bezig om sponsoren te zoeken die haar willen steunen. Ze is al heel goed bezig. Haar club Radboud heeft een Rad van Avontuur gehouden en de opbrengst is naar Sara gegaan. Ook heeft zij de aardbeien specialisten uit haar omgeving benaderd. Dit zijn Sjakie Knakie, Dikke Prikkie, Pietje Genieten, Westfriesland Vers. Ook een goede sponsor is haar vader en haar werkgever in restaurant de Nadorst in Blokker. Haar werkgever houdt rekening met Sara als ze onverwachts ergens heen moet om te trainen of een afspraak heeft staan. Dan krijgt zij vrij om haar sport zo goed mogelijk te beoefenen. Sara werkt in de bediening en doet dit met enorm veel plezier. Heeft hele leuke collega's en gaat dus blij naar haar werk. Laatst heeft haar oom uit Westwoud ook nog geld overgemaakt. Zo te horen gaat het Sara lukken om haar droom uit te laten komen, maar heeft nog wel een paar honderd euro te gaan.

Meer informatie

Wilt u haar sponsoren, zodat haar droom daadwerkelijk uitkomt! Voor informatie en/of sponsoring kunt u e-mailen naar radboudskating@gmail.com.