Ontsnapte minderjarige gooit stenen naar politie


Ontsnapte minderjarige gooit stenen naar politie

Laatste update:
26-07-2015 | 11:00

Breda - Een 17-jarige jongen werd gearresteerd nadat hij de politie met kiezelstenen bekogelde. Dat gebeurde zaterdagmiddag 25 juli 2015 in de Lachapellestraat. Omdat de knaap op een garagedak stond, kreeg de politie ondersteuning van de brandweer bij de arrestatie.

De 17-jarige jongen was een dag eerder weggelopen uit jeugdinstelling voor minderjarigen in Breda. Nadat hij daar een ruit had vernield, nam hij de benen. Hij werd dus actief gezocht. Agenten signaleerden hem zaterdagmiddag bij het NS-station. Om aan de politie te ontkomen, klom hij op het dak
van de garage. Vanaf het dak gooide hij met kiezels naar de agenten, in de hoop hen van zich af te houden. Dat lukte hem niet.

Hoogwerker

Agenten beklommen het dak en konden de verdachte inrekenen. De brandweer schoot daarna met een hoogwerker te hulp, om de arrestant op een veilige manier van het dak te halen. De jongeman is 's-avonds teruggebracht naar de jeugdinstelling. Uiteraard is er eerst proces-verbaal tegen hem
opgemaakt. Door de actie raakte niemand gewond. Wel sneuvelde er een autoruit. Mocht er meer schade zijn ontstaan, dan kunnen gedupeerden via 0900-8844 met de politie in contact treden.