Ondernemers realiseren dromen die de Kempen nog mooier maken


Ondernemers realiseren dromen die de Kempen nog mooier maken

Ondernemen in de Brabantse Kempen is bijzonder! Er zijn volop kansen in deze energieke Brainportregio waar u prettig kan wonen, in een mooie groene omgeving en voorzien van uitgebreide infrastructuur. Overheden stimuleren graag duurzame ondernemersinitiatieven.

Wat houdt het in?

Samen met ondernemers die willen investeren in een nieuwe manier van werken, onderzoekt Praktijkatelier De Kempen of plannen te realiseren zijn. De droom van de ondernemers is het uitgangspunt. Binnen een half jaar krijgt de ondernemer duidelijkheid over een succesvol vervolg.
Hier wordt gekeken naar het draagvlak van de directe omgeving, het onderlinge vertrouwen en naar samenwerkingsmogelijkheden.

In het eerste half jaar zijn drie projecten uit de gemeenten Bladel, Reusel-De Mierden en Hilvarenbeek opgepakt. De initiatiefnemers zijn enthousiast over de wijze waarop samengewerkt wordt en hoe iedereen zijn/haar verantwoordelijkheid neemt in het project. Alle urgenties, ambities en
condities zijn open op tafel gekomen en besproken. Gemeente, waterschap en provincie hebben collegiaal samengewerkt. De initiatieven uit de eerste fase bevinden zich in de afronding en bij alle drie de projecten is duidelijkheid ontstaan over een succesvol vervolg.

Start tweede fase

In september 2015 gaat de tweede fase van start. Praktijkatelier de Kempen streeft naar gelijkheid van initiatieven in de Kempen, daarom wordt gezocht naar initiatieven uit de gemeenten Oirschot, Eersel, Bergeijk en de kern Moergestel.

Wat kunt u doen?

* Bent u een ondernemer die in het buitengebied van Oirschot, Eersel, Bergeijk of Moergestel?
* Heeft u een droomof plan die het buitengebied van De Kempen nog mooier zal maken?
* Houden uw plannen rekening met duurzaamheid en de balans tussen economie, natuur en maatschappij?
* Loopt u in uw traject tegen ruimtelijke belemmeringen aan? Komt u niet verder?

Meldt u dan nu aan!

U kunt zich tot uiterlijk 7 september 2015 aanmelden via: deelname@brabantsekempen.eu. Het is voldoende om in een paar regels uw plan/ droom te omschrijven.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bas Hessing en/of Yvette Wijnen, bereikbaar via het Huis van de Brabantse Kempen: deelname@brabantsekempen.eu, of tel. 013 - 51 44 179.