Oproep aan ondernemers met ruimtelijke plannen!


Ondernemen in de Brabantse Kempen is bijzonder! Er zijn volop kansen in deze energieke Brainportregio met een prettig woonklimaat, een mooie groene omgeving en uitgebreide infrastructuur. Overheden stimuleren duurzame ondernemersinitiatieven, maar de kansen leveren door complexe processen niet
altijd het gewenste resultaat op.

Praktijkatelier De Kempen

Overheden, onderwijs en ondernemers onderzoeken in het Praktijkatelier De Kempen hoe individuele (ruimtelijke) plannen efficienter kunnen worden gerealiseerd. De droom van de ondernemers is het uitgangspunt.

Samen met ondernemers die bereid zijn te investeren in een nieuwe manier van werken, onderzoeken we nieuwe werkwijzen bij het realiseren van hun plannen. Binnen een half jaar krijgt de ondernemer duidelijkheid over een succesvol vervolg. Tijdens of na dat half jaar kan een ruimtelijke
procedure starten, vinden partners elkaar en werken samen, ontstaat er draagvlak en onderling vertrouwen met de directe omgeving of geven we duidelijk advies om het initiatief (nu) niet door te zetten.

Start tweede tranche

In het eerste half jaar zijn drie projecten uit de gemeenten Bladel, Reusel-De Mierden en Hilvarenbeek opgepakt. De initiatiefnemers zijn enthousiast op de wijze waarop wordt samengewerkt en hoe iedereen zijn/haar verantwoordelijkheid neemt in het project.
Alle urgenties, ambities en condities zijn open op tafel gekomen en besproken. Gemeente, waterschap en provincie hebben collegiaal samengewerkt als een overheid.
De initiatieven uit de eerste tranche bevinden zich in de afrondende fase en bij alle drie de projecten is duidelijkheid ontstaan over een succesvol vervolg.

In september 2015 starten we met de tweede tranche. Omdat Praktijkatelier de Kempen streeft naar een gelijkmatige verspreiding van initiatieven in de Kempen, wordt gezocht naar initiatieven uit de gemeenten Oirschot, Eersel, Bergeijk en de kern Moergestel.

Dus:

* Bent u een ondernemer die in het buitengebied van Oirschot, Eersel, Bergeijk of Moergestel?
* Heeft u een droom , plannen die het buitengebied van De Kempen nog mooier zal maken?
* Houden uw plannen rekening met duurzaamheid en de balans tussen economie, natuur en maatschappij?
* Loopt u in uw traject tegen ruimtelijke belemmeringen aan? Komt u niet verder?

Is het antwoord op meerdere vragen JA, meldt u zich dan aan!

U kunt zich tot uiterlijk 7 september 2015 aanmelden via: deelname@brabantsekempen.eu.
Het is voldoende in uw bericht in een paar regels uw plannen/ uw droom te omschrijven.