Chemisch geladen busje in brand: A12 dicht


29 juli 2015, 06:00

De A12 is in de nacht van dinsdag op woensdag afgesloten vanwege een brand in een bestelbus. Omdat het busje chemische stoffen vervoerden duren de opruimwerkzaamheden uren. De verwachting is dat de weg rond 07.30 uur weer open gaat. Verkeer moet voorlopig omrijden.

Verkeer vanuit Utrecht naar De Haag moet voorlopig omrijden via Rotterdam (A20/A13). Vanwege de vakantieperiode vallen de files door de afsluiting relatief mee. Weggebruikers moeten wel rekening houden met extra reistijd door omrijden. Wellicht moeten na de bergingswerkzaamheden
reparatiewerkzaamheden aan het asfalt uitgevoerd worden. Het lijkt niet onwaarschijnlijk dat de brand het wegdek heeft beschadigd.

Het busje vloog in brand nadat politieagenten de bestuurder een stopteken hadden gegeven. Het voertuig brandde volledig uit, en de bestuurder ging er te voet vandoor. Het busje vervoerde chemische grondstoffen, vermoedelijk voor drugs.

Update 07:49 uur

De rijbaan is vrijgegeven. Omrijden hoeft niet meer. Lokaal verkeer ondervindt nog hinder omdat de oprit Zevenhuizen voorlopig nog dicht is. Wanneer die open gaat is niet duidelijk.

Foto: (c) Omroep West