Inbreker aangehouden na achtervolging


Inbreker aangehouden na achtervolging

Laatste update:
29-07-2015 | 10:08

Weesp - Op woensdag 29 juli, vroeg in de ochtend, hielden agenten een man aan die kort daarvoor een inbraak had gepleegd. Een tweede verdachte ging ervandoor.

Rond 05.10 uur kwam een melding van een verdachte situatie op de C. van Drosthagenstraat. Een getuige hoorde veel herrie en had het idee dat met spullen werd gesleept. Agenten gingen erheen en zagen een kluis op een palletkar midden op de weg staan. Twee personen renden weg en de agenten
gingen erachteraan. Na een achtervolging via de Hogerwij en de Amstellandlaan konden de agenten op de Casparuslaan een verdachte in de kraag vatten. Hij, 24 jaar uit Weesp, werd meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Een voorbijganger heeft de andere verdachte weg zien rennen langs de
Ingelandenflat, maar deze wist te ontkomen. Later bleek dat bij een woning aan de C. van Drosthagenstraat was ingebroken. De politie onderzoekt de zaak.

Iets gezien?

Mocht u getuige zijn geweest van deze inbraak of heeft u meer informatie over de gevluchte verdachte, meldt u zich dan bij de politie in Weesp via 0900-8844. U kunt zich ook anoniem melden via 0800-7000.